Visa Business Credit – Kreditkort för företag

Ett kreditkort för företaget underlättar vardagen mellan anställda och företaget. Kreditgränsen för företagskort, Sparbanken Visa Business Credit, är 2 000 – 30 000 euro. Kreditkortet är avsett för Sparbankens nuvarande företagskunder. Om du inte redan är kund kan du läsa mer på sidan Bli företagskund.

Säästöpankin brändikuva

Möjlighet även till en längre betalningstid.

Med ett kreditkort betalar du enkelt för arbetsrelaterade utgifter, till exempel resekostnader.

Visa Business Credit lämpar sig för företag av alla storlekar.

Visa Business Credit är nu här! Ett kreditkort för företagskunder har lagts till i Sparbankens urval. Börja med att ansöka om ett kort. Observera att företagskortet endast är avsett för Sparbankens företagskunder. Om du inte redan är företagskund, läs här om en kundrelation med Sparbanken och ring vår kundtjänst på.

Kreditkort för företag – i Finland och runt om i världen

Sparbanken Visa Credit tillhör det internationella och omfattande Visa-nätverket. Förutom kortbetalning och köp online kan du också använda det för att göra kontantuttag, inom den fastställda dagliga uttagsgränsen från bankautomater. Uttag från bankautomat kan också spärras helt för ett företagskort om så önskas. 

Du kan enkelt bekräfta dina nätinköp med Sparbankens bankkoder eller med sms-bekräftelsetjänsten för företagskort.

Vi erbjuder mobila betalningslösningar såsom Apple Pay, Google Pay och Garmin Pay kommer under våren 2024.

Företagskort med en kreditgräns på 2 000 – 30 000 euro

Kortets kreditgräns kan utnyttjas av alla kortinnehavare. Du kan välja fakturans förfallodag som den 15:e eller sista dagen i månaden. Kreditens minsta delbetalning av kredit är minst 10 %, dock minst 100 euro. Kreditgränsen är inte kopplad till faktureringsperioden, utan alla obetalda köp och kontantuttag kan för den innevarande och tidigare perioder vara lika med den maximala beviljade kreditgränsen.

Företagskortets ränta och kostnader

Visa Business Credit-kortets kreditränta 3 månader Euribor + 8,5 %, kontohanteringsavgift 5 euro/månad. Dessutom är årsavgiften för företagets kreditkort 50 euro per kort, som faktureras med en VISA-faktura. Krediten beviljas av Sparbankernas Centralbank Finland Abp.

Ansökan om företagskort

Sparbanken Visa Business Credit-kortet är avsett för Sparbankens företagskunder. Företagets myndiga anställda kan ansöka om kortet. Kundrelationen mellan företaget och kortinnehavarna måste vara i samma Sparbank i Sparbanksgruppen. Om företagets anställda ännu inte är kund hos Sparbanken kontaktar vi honom/henne för att öppna en kundrelation. En kundrelation utan tilläggstjänster är avgiftsfri.

Företagskort som en del av kassahanteringen

Företagskortet kan också användas som ett sätt att balansera variationerna i kassahanteringen. Men vad bör ett företag komma ihåg om kassahantering? Läs affärsverksamhetsdirektör Kalle Lepolas tips för effektivare kassahantering. 

Fem orsaker att betala för företagets inköp med kreditkort

 1. Företagskort underlättar utgiftshanteringen

  Sparbanken Visa Business Credit gör det enkelt att följa upp och hantera utgifter. Med hjälp av kortfakturering är det enkelt att se vad företaget har använt medlen till. Detta underlättar budgeteringen och den ekonomiska uppföljningen. I bokföringen får företaget endast en post från sitt konto i samband med betalning av fakturan – ingen transaktionsspecifik post som för Debit-kort.

 2. Förlängd betalningstid – kortfristig finansiering, med ett företagskort påverkar du betalningstiden

  Visa Business Credit-kortet gör det möjligt att betala för företagets inköp vid ett senare tillfälle. Du kan njuta av en räntefri betalningstid på upp till 40 dagar, varefter du får möjlighet att månatligen betala för företagets inköp enligt kreditavtalet.

 3. Säkerhet för företagets kreditkortsinköp

  Att betala med kreditkort ger säkerhet för inköp, eftersom du kan få tillbaka dina pengar om till exempel varan du köpte online inte levereras eller anländer skadad, eller om en resebyrå eller ett flygbolag går i konkurs före eller under din resa.

 4. Flexibilitet och enkelhet

  Tack vare Visas globala nätverk fungerar Visa Business Credit-kortet på nästan alla kontinenter. I synnerhet köp som görs i nätbutiker och på affärsresor med Credit-funktionen går vanligtvis igenom utan problem – säkert.

 5. Hantering av personalens utgifter

  Visa Business Credit-kortet är idealiskt inte bara för företagsägarna, utan också för företagets anställda. Med kreditkortsfakturering kan man hantera och följa upp affärsresor och företagets andra mindre utgifter.

Är du intresserad av Sparbankens Visa Credit-kort och ditt företag är en nuvarande företagskund hos Sparbanken? Ansök om ett kreditkort här.

Om du ännu inte är vår kund kan du bekanta dig med Sparbanken som bank för företagskunder här.