Lån för placeringsbostad

Med Sparbankens lån kommer du igång med bostadsplacering. Förutom hyresavkastning, en eventuell värdestegring och skatteplanering kan du ha fördel av en låg räntenivå.

Sparbankens varumärkesbild.
check

Med hjälp av ett lånelöfte kan du reagera snabbt när en lämplig bostad dyker upp på marknaden.

check

Beroende på dina besparingar och säkerheter kan lånet vara 70–100 procent av bostadens anskaffningspris.

check

I bästa fall kan hyresintäkterna räcka till för att täcka den månatliga amorteringen för bostaden som skaffats med lånet.

Hurdant lån för placeringsbostad passar dig?

Följande frågor hjälper dig att få en uppfattning om det lån som du behöver för en placeringsbostad.

  • Hur mycket av mina egna besparingar eller andra säkerheter kan jag använda?
  • Hur stor hyra är det realistiskt att förvänta sig, det vill säg hur stor del av lånet kan amorteras per månad?
  • Lånetiden för placeringsbostäder är vanligtvis 10–15 år. Kan jag betala tillbaka det lånebelopp jag behöver under denna tid med beaktande av förändringar i räntan?

Ränteskydd skyddar ditt bostadslån mot räntehöjningar

Fluktuationerna i världsekonomin syns i låneräntan. Beroende på amorteringssättet kan en höjning
av räntan antingen öka den månatliga amorteringsraten eller förlänga återbetalningstiden. 

Om du vill undvika förändringar i räntan, kan du ge ditt lån ett ränteskydd, till exempel en fast ränta. En fast ränta förändras inte: den höjs inte när referensräntan stiger, men däremot sjunker den heller inte även om referensräntan gör det. En fast ränta kan fastställas för valfri tid. Du kan även välja fast ränta för en del av lånet, till exempel hälften av lånebeloppet.

Läs även nio tips för bostadsplacerare och en kort inledning till hur bostadsplacering fungerar

Behöver du ett lån för en placeringsbostad? Ansök om lån på nätet.

Omfattande digital handbok för bostadsplacering

Vi har gett ut en handbok som handlar om bostadsplacering på ett begripligt och mångsidigt sätt. Beställ handboken genast!

Läs också de här

Bolån

Vill du ha ett eget hem? I Sparbanken kan du ansöka om ett lån som passar just dina behov och din livssituation. Pröva också vår låneräknare för att utreda ditt lånebehov.

BSP-lån

BSP-lånet erbjuder flera fördelar till personer som köper sin första bostad – till exempel en förmånlig ränta och statligt stöd ifall räntorna stiger.

Konsumtionskredit

En konsumtionskredit ger dig större flexibilitet att finansiera små och lite större inköp. Om du är kund hos oss kan du också få konsumtionskredit utan säkerhet.

Låneskydd

Med Sparbanken Balans-låneskyddet ser du till att lånet amorteras enligt ursprungsplan. Också under överraskande situationer i livet.

Räntekorridor

Vill du stabilisera räntan på ditt lån? När du väljer en räntekorridor bestäms en högsta och lägsta räntesats för ditt lån.

Fast ränta

Räntorna är fortfarande låga, men hur länge? Du kan välja fast ränta på ditt lån och då hålls rän-tesatsen oförändrad under hela perioden.

Studielån

Med hjälp av ett studielån kan du helt koncentrera dig på dina studier och kan börja tjäna pengar tidigare. Studielånet är ett statsgaranterat lån som du börjar betala tillbaka först när du avslutat studierna.

Billån

Be om en lämplig finansieringslösning av oss när suget efter en ny bil slår till. Bekanta dig även med billåneräknaren.

Byggnadslån

Är ditt mål att bygga ett eget hus? Börja resan till det egna hemmet med en kostnadskalkyl för bygget och med att skicka in en låneansökan

Renoveringslån

Är det dags att byta ut tapeterna eller behöver badrummet totalrenoveras? Du kan förverkliga både små och stora planer med ett renoveringslån.

Flexkredit

Renovering, en ny laptop eller en semesterresa – flexkredit är en kontinuerlig reservfond som fungerar som buffert vid plötsliga och större utgifter.

Du kan se prislistan genom att ange orten i fältet och välja den i listan.

Kontaktuppgifter till det valda kontoret

Byt kontor
Vår kundtjänst nås också per telefon eller via chatten vardagar kl. 8–18.
...