Lån för första bostad?

Vill du ha en alldeles egen bostad istället för att bo på hyra? Ta en titt på våra tips för förstagångsköpare - du kan också beställa vår avgiftsfria digitala guide för förstagångsköpare. Vi erbjuder hjälp och ekonomisk rådgivning för de stora besluten i ditt liv.
Säästöpankin brändikuva

Kampanjförmån för förstagångsköpare: uppläggningsavgift för lånet 0 €! 

Skattefrihetenför köp av första bostad planeras att avskaffas från och med början av 2024. Genom att agera snabbt kan du utöver skatteförmånen dra nytta av vår kampanj: du får nu lån för din första bostad utan uppläggningsavgift! Kampanjen pågår fram till den 31 december 2023. 

Även ur marknadssynpunkt är det ett utmärkt tillfälle att köpa en första bostad: utbudet är exceptionellt bra och bostadspriserna har sjunkit betydligt på vissa orter.

Om du har funderat på att köpa din första egna bostad är det dags att agera nu! Börja med att fylla i en ansökan om bostadslån.

Betala låneamortering istället för hyra och öka dina tillgångar

Bor du på hyra? Om du klarar bra av dina månatliga hyresavgifter, varför inte istället amortera på ett bostadslån med samma belopp?

När du köper en bostad får du valuta för dina pengar på många sätt. Du samlar förmögenhet och värdet på bostaden kan stiga med tiden. Om du i något skede inte längre behöver din första bostad, kan du sälja den eller använda den som placeringsbostad och amortera på ditt lån med hyresinkomsterna.

Ett bostadslån är även ekonomiskt flexiblare än ett hyresförhållande. Om din livssituation förändras, kan du förhandla om mindre månatliga rater eller till och med en period under vilken du inte alls amorterar på lånet.

Testa lånräknare och ansök om bostadslån