För att se videon måste marknadsföringskakor vara aktiverade. Du kan aktivera detta i cookie-inställningarna, som du kommer åt genom att klicka på knappen nedan. Läs mer om våra cookie-inställningar här.

Sparbankens ekonomiöversikt 18.8.2022

Utsikterna för den globala ekonomiska tillväxten har försvagats under sommaren. Inflationen är fortfarande hög, men det finns också begynnande tecken på måttlig inflation. Företagen klarar sig fortfarande ganska bra, men utsikterna har helt klart försämrats. Hushållens plånbok pressas av stigande priser och räntor och hushållens förtroende är i botten. Å andra sidan är situationen på arbetsmarknaden fortsatt god och vissa hushåll har fortfarande koronabesparingar kvar.

”Finlands ekonomiska tillväxt kommer att avmattas mot slutet av året. En kortvarig konjunkturnedgång är mycket trolig”, säger vår chefekonom Henna Mikkonen.

I Sparbankens ekonomiöversikt ger vår chefsekonom Henna Mikkonen en kortfattad och sammandragen överblick över aktuella ekonomiska frågor. I översikten diskuteras både det inhemska och internationella ekonomiska läget, ekonomiska fenomen som förklarar rådande ekonomiska förhållanden, och statistik som påverkar och beskriver den ekonomiska utvecklingen. Ekonomiöversikten publiceras som en inspelning fyra gånger om året i Januari, Maj, Augusti och Oktober (på finska).

Skriven
Typ
Nyhet
Utgivare

Intressant just nu