Suulan kuusihenkinen perhe sai tahtomansa kodin Kaarolta: kaikille oma huone ja isälle man cave

”Every day matters”, lukee kuusihenkisen Suulan perheen kodin keittiön seinällä. Liki kolmikymppiset Tita ja Jarkko sekä heidän neljä alle 10-vuotiasta tenavaa elävät moton arvojen mukaisesti joka päivä.

Suulan perhe

Raumalaisen Suulan perheen koti löytyi idyllisestä Kaaron kaupunginosasta ja täydellinen asuntolaina Säästöpankista. Mikä parasta, joka kuukausi lainanlyhennysten lisäksi rahaa kerrytetään rahastoihin  yllättävien menojen varalle.

Eurajokelainen Jarkko, 29 ja raumalainen Tita, 28 tapasivat kymmenen vuotta sitten lähihoitajaopinnoissa ja peli oli kerrasta selvä. Rakastunut pari huomasi heti, että kummallakin on sama päämäärä: avioliitto, perhe ja paljon lapsia. 

Jarkko ajaa tilataksia, Tita käy töissä Kodisjoen koululla. Perhe asui rivitalokolmiossa, jossa tila alkoi käydä ahtaaksi. Kun perheen kokoinen koti löytyi, tuli asiaa pankin pakeille.
– Laina on aina tärkeä päätös, joka vaati pohdintaa. Asuntolainaa harkittaessa kannattaa avata oma talous palasiin, miettiä tarkasti, mitä halutaan, mitkä ovat riskit ja millaiset rahoitusvaihtoehdot ovat juuri omassa taloudessa toimivimmat, kertoo Suulan perheen säästöpankkiiri Laura Nieminen.

Lainaturva ja korkosuojaus takaavat hyvät yöunet

Titan ja Jarkon kanssa lähdettiin liikkeelle päätavoitteesta eli tarpeesta mahdollistaa kuusihenkiselle perheelle toiveiden mukainen koti. Lisäksi ratkaisua suunniteltiin turvallisuusnäkökulmasta.
– Omakotitalo on aina iso sijoitus, etenkin tällainen suurperheen koti. Uusi omistus voi tuoda mukanaan yllättäviä menoja ja rahareikiä, joihin on viisasta varautua etukäteen. Yleisesti vaurastumista ainoastaan lainaa pois maksamalla voidaan pitää melko turvattomana vaihtoehtona. Kuinka pian kodin saisi realisoitua, jos rahat pitäisi nopeasti saada käyttöön? Entä miten moni tässä tilanteessa tahtoisi luopua omasta kodistaan. Näitä kysymyksiä mietittiin yhdessä, Laura kertoo.

Hän ehdotti, että lainaerä pidetään parina ensimmäisenä vuotena pienempänä ja perhe saa ylimääräisen osan säästöön. Parissa vuodessa kertyy hyvä puskuri, joka on tarvittaessa käytettävissä. Näin perheen ei tarvitse esimerkiksi varautua lisälainaan.

Jarkko ja Tita syttyivät ajatukselle.
Emme olisi itse tätä osanneet kysyäkään. Nyt rahat ohjautuvat matalariskiseen rahastoon, rahastoon, jolle odotetaan myös maltillista tuottoa. Sieltä ne ovat käytettävissä yllättävän rahatarpeen iskiessä. Erittäin toimiva systeemi, Tita kiittelee.

Myös lainaturva ja korkosuojaus antavat asuntolainan ottajille entistä paremmat yöunet.
Kuuntelemme asiakkaan toiveet, jotta voimme rakentaa juuri heille oikean kokonaisratkaisun. On tärkeää tarjota vastuullisesti myös sellaisia vaihtoehtoja, joita asiakas ei osaa kysyä, mutta joiden tiedän edistävän heidän hyvinvointiaan, Laura jatkaa. 

Lainaturva  on asuntolainalle otettava vakuutus, jonka avulla varmistetaan perheen toimeentulo esimerkiksi sairauden, vammautumisen, työttömyyden tai kuoleman kohdatessa. Korkoputki  taas suojaa perhettä lainan koron muutoksilta. Tällöin lainaan asetetaan enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentti, jonka sisällä lainan korko voi liikkua.

Kiitosta Säästöpankille joustavista aukioloajoista ja henkilökohtaisesta palvelusta

Jarkko ja Tita kiittelevät ystävällistä ja ymmärrettävää puhetta sekä joustavia aukioloaikoja.
Lauran kanssa on helppo asioida. Hän ottaa asiakkaat tosissaan, esittelee suunnittelemiaan vaihtoehtoisia ratkaisuja ja selvittää yksityiskohdat ymmärrettävästi. Olen suositellut Lauraa perheenjäsenilleni, jotka ovat myös siirtyneet hänen asiakkaikseen, Tita kertoo.

Jarkko ottaa puheeksi aukioloaikojen joustavuuden.
Meidän olisi ollut ihan mahdotonta päästä neuvottelemaan päiväsaikaan. Säästöpankissa ajat voi sopia varhaisesta aamusta pitkälle iltaan saakka. ihan mahtavaa, Jarkko toteaa.

Lauran mukaan laajat aukioloajat ovat saaneet hyvää palautetta. 
Vaikka maailma digitalisoituu, ihmiset haluavat edelleen keskustella elämän suurista päätöksistä silmäkkäin. Me olemme täällä Eurajoen, Porin ja Rauman alueella ratkaisseet asian laajentamalla aukioloja myös lauantaille.

Aktiivinen asumisympäristö, 6 makuuhuonetta ja man cave saavat koko perheen viihtymään

Perheen lapset Sofia, 9, Nelli 7, Jerry 5 ja Joose 3 harrastavat jalkapalloa ja takapihan laaja viheriö tarjoaa mainiot harjoittelumahdollisuudet. Kukin kikkailee pallon maaliin omalla tyylillään. Naapurissa on hevostalli ja tontin rajalla virtaa herttainen puro. 
Rivitalokolmion jälkeen tila ja avaruus tuntuvat ylelliseltä ja ihanalta. Kodissa on kuusi makuuhuonetta ja Jarkkokin sai oman huoneen, Tita iloitsee.

Jarkko pystytti omaan man caveensa rummut ja pelikoneen.
Saan rummutella omaksi iloksi. Pari erää pleikkaria aika ajoin omissa oloissa tekee terää. Tähän minulla ei ollut pikkupoikana mahdollisuutta, joten nyt täyttyy yksi lapsuudenkin tavoitteista, Jarkko myhäilee.

Oletko sinäkin tyytyväinen asiakkaamme? Suosittele meitä ja osallistu arvontaan!

Lue lisää satakuntalaisia asiakastarinoita

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista