Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon nopeasti

Asunnon myynti edessä? Kannattaako tehdä remontti? Tai pitääkö siivota myös kaapit? Tässä muutama vinkki Sp-Kodin kiinteistönvälittäjältä, miten voit helposti tehdä asunnostasi ostajan kannalta houkuttelevamman – ja saada vanhasta kodistasi jopa paremman hinnan!

Säästöpankin vinkit asunnon myyntiin

1. Unohda isot remontit ennen asunnon myyntiä.

Suurten kylpyhuone- tai keittiöremonttien teettäminen ennen asunnon myyntiin laittamista ei ole kannattavaa. Ostajat arvostavat vasta laitettua asuntoa, mutta eivät niin paljon, että olisivat valmiita maksamaan siitä remonttikulujen verran.

2. Korjaa pikkuviat.

Yksityiskohdilla on väliä: asunnon pienet puutteet eivät häiritse asumista, mutta voivat jäädä kummittelemaan ostajan mieleen. Kiinnitä siis puuttuvat lattialistat, vaihda rikkinäiset pistorasiat ja repaleinen tapetti ennen asunnon myyntiin laittamista.

3. Karsi turha tavara ennen asuntonäyttöä.

Asunnossa lojuvat tavararöykkiöt ovat omiaan luomaan ostajalle asunnosta epäsiistin mielikuvan. Siivoa pois näkyviltä kaikki turha roju ja jätä esille vain muutama harkittu esine luomaan tunnelmaa.

4. Perussiisteys riittää.

Ylenpalttinen asunnon jynssääminen ennen asuntonäyttöä ei yleensä ole vaivan arvoista. Yleisilme ratkaisee. Unohda siis ikkunoiden kiillottaminen peilikirkkaaksi ja vaatekaapin millintarkka järjestely.

5. Järjestele huonekalut ja saat lisää tilan tuntua.

Ostajat arvostavat asunnossa avaruutta ja tilavuuden tuntua. Oven avautumista estävä sohvankulma ei ehkä häiritse sinua, mutta ostajan mielikuvaan se voi vaikuttaa. Lisää tilan tuntua karsimalla tai järjestelemällä uudelleen huonekaluja.

6. Lemmikit pois silmistä.

Lemmikit, niiden ruokakipot ja vessat kannattaa siirtää pois näkyvistä näytön ajaksi. Olivat karvaiset ystäväsi miten suloisia tahansa, ne eivät välttämättä ole ostajan mieleen.

7. Anna kiinteistönvälittäjälle oma avain.

Myyjän ei koskaan kannata olla näytössä itse paikalla. Varaudu asunnon myyntiin teettämällä kiinteistönvälittäjälle oma avain. Se sujuvoittaa asuntonäyttöjen järjestämistä.

 

Oman kodin myynti edessä? Ota avuksi asunnon myynnin ammattilaiset Sp-Kodista.

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista