Uutta nyt: Ratkaisurahastot 

Tahdotko aloittaa sijoittamisen, muttet tiedä mistä lähteä liikkeelle? Säästöpankin ratkaisurahastoilla rakennat helposti sijoitussalkkusi perustan. Ratkaisurahastoistamme löydät kolme vaihtoehtoa, oman riskinsietotasosi mukaan.

check

Merkintäpalkkio 0 % ennakkomerkintäaikana 2.–31.5.2019

check

Helppo aloituspaketti oman sijoitussalkun rakentamiseen

check

Valitse kolmesta yhdistelmärahastosta riskinsietokyvyllesi sopivin

Maltti, Ryhti vai Kantti? Säästöpankin kolme ratkaisurahastoa antavat hyvät eväät sinulle sopivan sijoitussalkun rakentamiseen. Rahastot sijoittavat sekä rahastoihin että ETF:iin määritellyn riskiprofiilin mukaan. Jos et vielä ole varma omasta riskiprofiilista, varaa aika Oman talouden tuokioon.

3 ratkaisurahastoa – mikä sopii sinulle?

Maltti – korkopainotteinen ratkaisurahasto matalan riskin sijoittajalle

Maltti on yhdistelmärahasto, jossa on painotus korkosijoituksissa, mutta myös vähän osakkeiden tuomaa tuottopotentiaalia. Säästöpankki Maltti -sijoitusrahasto sijoittaa varansa kansainvälisesti osakkeisiin, osakesidonnaisiin instrumentteihin, korkoinstrumentteihin ja rahasto-osuuksiin. Osakesijoitusten osuus on enintään 30 %.

Ryhti – hyödynnä korko- ja osakesijoittamisen parhaat puolet

Ryhti on yhdistelmärahasto, jossa on sekä korko- että osakepainoa. Rahaston tavoitteena on molempien omaisuusluokkien parhaiden puolien hyödyntäminen. Ryhti sijoittaa varansa kansainvälisesti osakkeisiin, osakesidonnaisiin instrumentteihin, korkoinstrumentteihin ja rahasto-osuuksiin. Säästöpankki Ryhti -sijoitusrahasto on aikaisemmalta nimeltään Säästöpankki Maailma, johon on tehty muutoksia mm. sijoituspainotuksiin. Osakesijoitusten vaihteluväli on 30–70 %. 

Kantti – osakepainotteinen ratkaisurahasto riskiä kestävälle

Kantti on osakepainotteinen yhdistelmärahasto, mutta mukana on myös korkojen tuomaa turvaa. Säästöpankki Kantti -sijoitusrahasto sijoittaa varansa kansainvälisesti osakkeisiin, osakesidonnaisiin instrumentteihin, korkoinstrumentteihin ja rahasto-osuuksiin. Osakesijoitusten osuus on vähintään 70 %.

Merkintäpalkkio 0 % ennakkomerkintäjaksolla 2.–31.5.2019 (ennen klo 15:00)

Ratkaisurahastojen hinnat:

Merkintäpalkkio 1 % ja lunastuspalkkio 1 %.

Hallinnointipalkkiot:

Maltti 0,80 % (arvio juoksevista kuluista 0,97 %)

Ryhti 1,00 % (juoksevat kulut 1,41 %)

Kantti 1,20 % (arvio juoksevista kuluista 1,44 %)

 

Ratkaisurahastoilla ei ole vertailuindeksiä. Ratkaisurahastojen salkunhoitajana toimii Sp-Rahastoyhtiön salkunhoitaja Lassi Kallio. Maltti-, Ryhti- ja Kantti-ratkaisurahastot tulevat myös Sp-Henkivakuutuksen sijoituskohdevalikoimaan 1.6.2019 alkaen. Kaikilla ratkaisurahastoilla on sekä tuotto-osuuksia (A-osuuksia) että kasvuosuuksia (B-osuuksia). Maltti- ja Kantti-rahastojen toiminnan aloituspäivä on 31.5.2019. Ryhti-rahaston (entinen Säästöpankki Maailma) sääntöjen muutospäivä on 2.5.2019.