Ratkaisurahastot 

Tahdotko aloittaa sijoittamisen, muttet tiedä mistä lähteä liikkeelle? Säästöpankin ratkaisurahastoilla rakennat helposti sijoitussalkkusi perustan. Ratkaisurahastoistamme löydät kolme vaihtoehtoa, Maltti, Ryhti ja Kantti oman riskinsietotasosi mukaan.

Ratkaisurahastot: Säästöpankki Maltti, Säästöpankki Ryhti ja Säästöpankki Kantti

HELPPO ALOITUSPAKETTI hajautetun SIJOITUSSALKUN RAKENTAMISEEN

VALITSE KOLMESTA YHDISTELMÄRAHASTOSTA RISKINSIETOKYVYLLESI SOPIVIN

Maltti, Ryhti vai Kantti? Säästöpankin kolme ratkaisurahastoa antavat hyvät eväät sinulle sopivan sijoitussalkun rakentamiseen. Rahastot sijoittavat sekä rahastoihin että ETF:iin määritellyn riskiprofiilin mukaan. Jos et vielä ole varma omasta riskiprofiilista, varaa aika Oman talouden tuokioon.

3 ratkaisurahastoa – mikä sopii sinulle?

Maltti – korkopainotteinen ratkaisurahasto matalan riskin sijoittajalle

Maltti on yhdistelmärahasto, jossa on painotus korkosijoituksissa, mutta myös vähän osakkeiden tuomaa tuottopotentiaalia. Säästöpankki Maltti -sijoitusrahasto sijoittaa varansa kansainvälisesti osakkeisiin, osakesidonnaisiin instrumentteihin, korkoinstrumentteihin ja rahasto-osuuksiin. Osakesijoitusten osuus on enintään 30 %.

Ryhti – hyödynnä korko- ja osakesijoittamisen parhaat puolet

Ryhti on yhdistelmärahasto, jossa on sekä korko- että osakepainoa. Rahaston tavoitteena on molempien omaisuusluokkien parhaiden puolien hyödyntäminen. Ryhti sijoittaa varansa kansainvälisesti osakkeisiin, osakesidonnaisiin instrumentteihin, korkoinstrumentteihin ja rahasto-osuuksiin. Säästöpankki Ryhti -sijoitusrahasto on aikaisemmalta nimeltään Säästöpankki Maailma, johon on tehty muutoksia mm. sijoituspainotuksiin. Osakesijoitusten vaihteluväli on 30–70 %. 

Kantti – osakepainotteinen ratkaisurahasto riskiä kestävälle

Kantti on osakepainotteinen yhdistelmärahasto, mutta mukana on myös korkojen tuomaa turvaa. Säästöpankki Kantti -sijoitusrahasto sijoittaa varansa kansainvälisesti osakkeisiin, osakesidonnaisiin instrumentteihin, korkoinstrumentteihin ja rahasto-osuuksiin. Osakesijoitusten osuus on vähintään 70 %.

Ratkaisurahastojen hinnat:

Merkintäpalkkio: konttori 1 % - verkkopankki/Säästöpankki Mobiili 0,75 % ja lunastuspalkkio 1 %.

Hallinnointipalkkiot:

Maltti 0,80 % (juoksevat kulut 0,93 %)

Ryhti 1,00 % (juoksevat kulut 1,15 %)

Kantti 1,20 % (juoksevat kulut 1,31 %)

 

Näillä sijoitusrahastoilla ei ole vertailuindeksiä. Sijoitusrahastojen salkunhoitajana toimii Sp-Rahastoyhtiön salkunhoitaja Lassi Kallio. Kaikilla näillä sijoitusrahastoilla on sekä tuotto-osuuksia (A-osuuksia) että kasvuosuuksia (B-osuuksia).  

Vakuutuksiin liitettävissä sijoituskohteissa käytetään lähtökohtaisesti kasvuosuuksia (B-osuuksia).

Kaikkia yllä mainittuja sijoitusrahastoja hallinnoi Sp-Rahastoyhtiö Oy.