Säästöpankin brändikuva

Anders Pelli

Osakesalkunhoitaja

Nimeni on Anders Pelli ja toimin osakesalkunhoitajana Säästöpankissa. Opintojen jälkeen jatkoin Svenska Handelshögskolanissa opettajana ja rahoituksen tutkijana. Sieltä siirryin Tukholmaan ja vaikutin lähes kaksi vuosikymmentä eri tehtävissä Ruotsin sijoitusmarkkinoilla.

Säästöpankkien Varainhoidossa olen viimeiset kaksi vuotta ollut mukana kehittämässä ympäristörahastoamme - Säästöpankki Ympäristöä. Fokusointi vastuulliseen ympäristösijoittamiseen on tuonut mielenkiintoisia ja uusia lähestymiskulmia työskentelyyn. Hoidan myös Säästöpankki Amerikka -rahastoa, joka tarjoaa inspiroivan ja dynaamisen sijoituskentän.

Rahastojen hallinnointi perustuu pitkälti kokonaisvaltaiseen tarkasteluun, jossa kulmakivinä ovat pehmeät tekijät ja datapohjainen analyysi. Pehmeissä tekijöissä painotan yrityksen kulttuuria, strategiaa, ihmisiä ja sidosryhmien asemaa. Data-pohjainen analyysi on perustana kassavirtojen mallinnuksessa.

Salkunhoito menetelmien jatkuvassa kehittämisessä käytän Kaizen-ajatteluun pohjautuvia menetelmiä, jossa parannus tapahtuu jatkuvasti pienissä askeleissa. Hyödynnämme samoja periaatteita, joita yritykset joihin sijoitamme käyttävät. Samoja tapoja, eli jatkuvia pieniä ja ketteriä parannuksia, pyrin myös soveltamaan kuntoilussani. Kestävyysurheilu ja luonnossa liikkuminen ovat hyvää vastapainoa työhön ja jatkuvaan datavirtaan.

Salkunhoitajan päätavoite on hyvän tuotto-riskisuhteen tavoittelu ja tämän kautta asiakkaan taloudellisen hyvinvoinnin kasvattaminen, unohtamatta vastuullisuutta. Tähän tavoitteeseen pääsemme tiiviillä tiimityöskentelyllä. Säästöpankissa olen mukana osaketiimissä, jossa jäsenten monipuoliset taustat ja työkokemukset kohtaavat. Hyvä työyhteisö ja tapa haastaa toisiamme ovat hyviä ponnistuspohjia salkkujen muodostamisessa ja tuottojen tavoittelussa.

3 x tahdon:

Kun en ole töissä, tahdon… viettää aikaani perheeni ja ystävieni seurassa.

Kun tilillä on ylimääräinen satanen, tahdon… sijoittaa sen Säästöpankki Amerikka -rahastoon, mikä toivottavasti nopeuttaa tavoitesäästämisen aikataulua. Kiikarissa on triathlonpyörän osto.

Ennen kuin jään eläkkeelle, tahdon… lukea 100 filosofiaa tai historiaa käsittelevää kirjaa.


Toimipiste

Sp-Rahastoyhtiö