Verkkolasku

Tehosta ja automatisoi yrityksesi laskutus korvaamalla paperilaskusi verkkolaskutuksella.

check

Kätevä ja turvallinen tapa lähettää ja vastaanottaa sähköisiä laskuja.

check

Tehostaa yrityksen laskujen käsittelyä ja maksuvalmiuden seurantaa.

check

Nopeuttaa laskutusprosessia ja säästää laskujen käsittelykuluissa.

 

Helppoa ja nopeaa laskutusta Säästöpankin palveluilla

 

Saat sähköisen laskutuksen käyttöösi helposti verkkolaskupalvelulla. Sen kautta Säästöpankki toimittaa laskusi yritys- ja kuluttaja-asiakkaiden verkkolaskuosoitteisiin.

 

Verkkolaskut, sekä yrityksesi lähettämät että vastaanottamat, kulkevat yritysverkkopankin tai pankkiyhteysohjelman välityksellä. Yritysverkkopankin etu on yksittäisten verkkolaskujen helppo luominen asiakas- ja tuoterekisteripalveluja hyödyntäen. Pankkiyhteysohjelmalla hoidetun verkkolaskutuksen voi puolestaan liittää yrityksen taloushallinnon järjestelmiin.

 

Verkkolaskut käsitellään ja arkistoidaan sähköisesti, joten voit luopua paperilaskuista. Siitä huolimatta ne yrityksesi asiakkaat, joilla ei ole mahdollisuutta vastaanottaa sähköisiä laskuja, voivat jatkossakin saada paperilaskun. Se onnistuu verkkolaskupalveluun liitetyllä Säästöpankin tulostuspalvelulla. Palvelu hoitaa yrityslaskutuksen kaikki eri vaiheet laskun tekemisestä sen perille toimittamiseen. Näin sinun aikasi säästyy muille tehtäville.

 

Verkkolaskulla on monia etuja

 

Verkkolaskusopimus on helppo, kustannustehokas ja ympäristöystävällinen laskutusratkaisu. Se on käytössäsi kaikkina aikoina verkkolaskujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

 

Verkkolaskutuksella säästät aikaa ja rahaa, sillä sinun ei tarvitse tulostaa laskuja, pistää niitä kirjekuoriin eikä maksaa postikuluja. Samalla laskujen maksuaika lyhenee, koska lasku saapuu vastaanottajalle nopeammin.  Tee verkkolaskusopimus Säästöpankin konttorissa.

 
Verkkolaskutuslaki voimaan 1.4.2020

Vuoden 2020 huhtikuusta alkaen yrityksillä on oikeus saada pyynnöstä toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa eli verkkolaskuna. Uusi laki tulee vaatimaan sen, että yritysasiakkaalla on käytössä verkkolaskutuspalvelu. 

Laki ei kuitenkaan kosketa yksityishenkilöitä, eikä täten vaadi kuluttajakauppaa tekeviltä yrityksiltä suuria muutoksia. Myös yritykset, joilla on alle 10 000 euron vuosittainen liikevaihto jäävät lain ulkopuolelle. 

EU:n voimaantuleva verkkolaskutuslain tarkoituksena on ohjata laskutusta yhä enemmän sähköiseen muotoon EU:n alueella, sekä pyrkiä tätä kautta tehokkuuteen sekä talous ja ympäristöhyötyihin. Sen halutaan myös helpottavan kaupankäyntiä valtion rajojen yli. Huomion arvoista on, että sähköpostilla lähetetty pdf-lasku ei täytä sähköisen laskun määritelmää. Sähköisen laskun tulee olla laadittu ja vastaanotettu rakenteisessa muodossa ja sen tulee noudattaa sähköisen laskutuksen eurooppalaista standardia EN 16931. Laki siis edellyttää yrityksiä käyttämään uusimpia standardoituja verkkolaskuformaatteja. 
Tahot voivat siis hylätä muut kuin direktiivin mukaiset sähköiset laskut.

Säästöpankissa tuetaan Finvoice 3.0 –verkkolaskutusformaattia. Kun otat Säästöpankin kautta käyttöön verkkolaskutuspalvelun, niin toimitamme laskusi yritys- ja kuluttaja-asiakkaiden verkkolaskutusosoitteisiin.  Myös 1.4.2020 alkaen, Suomen valtio vastaanottaa vain verkkolaskuja. Jos yritys ei pysty toimittamaan verkkolaskuja asiakkailleen, voi myyntisaatavien kotiuttaminen hankaloitua tai viivästyä. Laki edellyttää yrityksiä käyttämään uusimpia standardoituja verkkolaskuformaatteja.

Lisätietoa laista löytyy Finlexin sivuilta.

Asiantuntijamme neuvovat sinua kaikissa verkkolaskuun liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä.

Tutustu myös näihin

Kauppiaspalvelut

Varmista turvalliset korttimaksut ja sujuva rahahuolto kauppiaspalveluilla.

SEPA- ja ulkomaanmaksut, BIC

Säästöpankissa maksut ja laskut hoituvat kätevästi ja turvallisesti niin kotimaahan kuin ulkomaillekin. Säästöpankin BIC-koodi, eli tunnistetieto on ITELFIHH.

Tunnistuspalvelu ja verkkomaksu

Tunnistuspalvelu ja verkkomaksu takaavat turvallisen kaupankäynnin.

Yrityksen maksuliikenne

Meiltä saat yrityksellesi luotettavat ja turvalliset maksamisen palvelut. Tehosta yrityksesi taloushallintoa ja ota maksuliikenteen palvelut käyttöösi.

Kirjoita kenttään paikallisen Säästöpankin nimi tai konttoripaikkakunta. Valitse listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14