MED E-FAKTURA BLIR DU KVITT PAPPERSFAKTURAN

Ersätt dina pappersfakturor med den behändiga e-fakturan så får du fakturorna direkt till din nätbank.

check

Att betala med e-faktura är behändigt. De uppgifter som behövs för betalningen finns färdiga i din nätbank.

check

Du kan betala fakturor i din nätbank oberoende av tid och plats.

check

Arkiveringen sker automatiskt. Fakturorna hittar du i din nätbank.

E-fakturan tar du i bruk i nätbanken

Du kan börja betala med e-faktura så att du väljer alternativet e-faktura i stället för pappersfaktura i nätbankens e-fakturatjänst. Du kan också själv bläddra bland fakturerarna och ingå ett avtal om e-faktura i nätbanken. När du betalar en faktura i nätbanken får du ett meddelande om det går att betala den som e-faktura.

Om du inte använder nätbanken kan du ta i bruk direktbetalning. Då får du med posten ett meddelande om fakturan och banken debiterar ditt konto på förfallodagen enligt avtal, på samma sätt som när man tidigare använde direktdebitering.

Så här betalar du med e-faktura

Du ser ett meddelande om e-faktura på din nätbanks förstasida. Kontrollera fakturan. Vid behov kan du ändra betalningens uppgifter eller debiteringskontot. En bekräftad faktura går till betalningar som förfaller. Du hittar de e-fakturor du fått och betalat också senare i nätbankens e-fakturatjänst.

Du kan välja betalningsregler

När du ingår ett nytt avtal om e-faktura väljer du alltid en betalningsregel som bestämmer hur en ankommande e-faktura ska hanteras.

  • Betalningen ska bekräftas, vilket betyder att du måste bekräfta de fakturor som kommit till nätbanken med ett säkerhetstal för att de ska överföras till betalning.
  • Betalning direkt från konto, vilket betyder att fakturan debiteras direkt från kontot på förfallodagen, precis som vid direktdebitering.
  • Betalning från kontot upp till en angiven gräns i euro. Fakturor under det angivna beloppet går till betalning utan bekräftelse. Fakturor som överskrider gränsen kräver bekräftelse.

 

Meddelande om inkommen faktura (tilläggstjänst)


Med meddelandetjänsten får du ett meddelande om inkomna e-fakturor antingen till din e-post. Avgiften för meddelandetjänsten finns i prislistan.

 

Länk till visningstjänsten för e-fakturor (tilläggstjänst)


Det finns en länk till visningstjänsten från nätbankens fakturaspecifikation eller betalningstransaktion. I visningstjänsten visas e-fakturan i den form som faktureraren har valt. Till utseendet motsvarar den alltså en pappersfaktura. Med hjälp av visningstjänsten för e-fakturor får du en version som ser ut som pappersfakturan. En länk till visningstjänsten hittar du i din nätbank. 

Läs också de här

Grundläggande banktjänster

Sparbanken erbjuder alla konsumenter, som bor lagligt i det europeiska ekonomiska samarbetsområdet, alltså EES-området, jämlika och grundläggande banktjänster.

Grundläggande banktjänster

Sparbanken erbjuder alla konsumenter, som bor lagligt i det europeiska ekonomiska samarbetsområdet, alltså EES-området, jämlika och grundläggande banktjänster.

Mobilbanken

Sköt dina bankärenden smidigt och säkert – var du än rör dig! Ladda ner Sb-Mobil till din telefon och pekplatta.

SEPA- och utlandsbetalningar

I Sparbanken sköter du betalningar och räkningar enkelt och säkert både hemma och utomlands.

Du får fram PRISLISTAN och kontaktuppgifterna till din närmaste bank när du skriver staden, postnumret eller namnet på din Sparbank i fältet

Kontaktuppgifter till det valda kontoret

Byta kontor
Vår kundtjänst nås också per telefon eller via chatten vardagar kl. 8–22.
...