Mobilapplikationen Sparbanken Identifiering

Sparbanken Identifiering är ett mobilt alternativ till inloggningen på nät- och mobilbanken, bekräftelsen av betalningar och till exempel till identifiering i den offentliga sektorns e-tjänster. Den fungerar i samma situationer som det traditionella nyckelkodskortet, enkelt och säkert.

...

Du kan även i fortsättningen använda också det traditionella nyckelkodskortet

Sparbanken Identifiering kompletterar vårt tjänsteurval och används vid sidan av nyckelkodskortet. Om du vill kan du fortsätta att använda bara papperskortet – eller båda allt enligt vad som är lämpligast. Så du ska inte slänga ditt nyckelkodskort.

Identifieringsappen använder du med din smarttelefon

Mobilappen är gratis för Sparbankens kunder och den fungerar i Android- och iOS-smarttelefoner. Hämta identifieringsappen i din telefons (Android eller Apple) appbutik (AppStore eller Google Play). Appen hittar du med sökorden Säästöpankki Tunnistus. När du börjar använda Sparbanken Identifiering ska du först installera den i din smarttelefon och sedan ta den i bruk med Sparbankens bankkoder.

Så här tar du i bruk Sparbanken Identifiering 

Du kan enkelt ta i bruk identifieringsappen med din smarttelefon. När du gör det behöver du utöver din smarttelefon också dina bankkoder för Sparbanken samt nyckeltalskortet. Läs anvisningarna om hur du tar i bruk Sparbanken Identifiering. 

Du kan använda appen också när du använder nätbanken på andra enheter

När du har tagit appen Sparbanken Identifiering i bruk syns den som ett alternativ i nätbanken – också när du använder till exempel en bordsdator eller surfplatta. För den egentliga identifieringen och bekräftelsen av betalningar behöver du ändå alltid din smarttelefon.

Om du blir av med din telefon eller dina koder ska du genast kontakta banken.

Det är viktigt att du inte låter någon annan komma åt Sparbanken Identifiering, liksom inte heller dina andra personliga bankkoder. Om du tappar din smarttelefon som innehåller identifieringsappen eller ditt nyckelkodskort ska du genast kontakta banken. Kontakta banken också om du har glömt ditt användarnamn eller ditt lösenord.

Om du vet eller misstänker att dina nätbankskoder har hamnat i utomståendes händer ska du genast spärra nätbankskoderna genom ringa din bank eller spärrtjänsten för nätbankskoder och kort (020 333, från utlandet +358 20 333). Spärrtjänsten är öppen alla dagar dygnet runt.

Var det något som blev oklart? Läs svaren på vanliga frågor.