ETF-placering

I vår nätbank kan du köpa och sälja ca 200 olika ETF:er. Fördelen med ETF:er (Exchange Traded Fund), börsnoterade fonder, är låga kostnader– kostnaderna är som minst under 0,1 % om året . Handel med ETF:er är möjlig bara i nätbanken.
Sparbankens varumärkesbild.

Vilka fördelar har de alternativ för ETF-placering som vi erbjuder? 

  • Stort utbud. Som vår kund kan du välja bland ca 200 färdigt utvalda ETF:er av två ledande emittenter.  
  • Låga kostnader. Kostnaderna för de förmånligaste ETF:erna är under 0,1 % om året. 
  • Lätt handel. Du kan köpa och sälja ETF:er enkelt i vår nätbank, på samma sätt som också aktier.
  • Ett bra alternativ för att sprida placeringarna. ETF-placering ger dig flera alternativ när du vill sprida dina placeringar till exempel på olika branscher och tillgångsslag samt geografiskt. 

I vår nätbank hittar du marknadsinformation om alla de ETF-fonder vi erbjuder. Marknadsinformationen är på finska.

När du vill börja ETF-placera, gör så här: 

  1. Se till att du har ett gällande värdepapperstjänst- och handelsavtal samt nätbanksavtal i Sparbanken. Om du ännu inte har avtal kan du ordna det på alla våra kontor. Boka tid här
  2. Hur mycket tänker du placera? Se till att det på ditt skötselkonto för placeringar finns de medel som du behöver för handeln.
  3. ETF:erna hittar du i nätbankens marknadsinformationstjänst, på handelsplatsen Xetra. Där kan du köpa och sälja och följa hur fonderna utvecklas.

Vill du veta mera? Ta kontakt. Om du redan är kund hos oss rekommenderar vi att du använder nätbankens nätmeddelande, då är du redan identifierad och ett steg närmare en lösning.