Ville ja Maija vaihtoivat kotia ja pankkia: ”Botti- ja chattisähläilyn sijaan soitamme Leenalle”

Penttilän perhe löysi kerrostalokodin isän lapsuuden korttelista. Viidennen kerroksen parvekkeelta aukeaa upea näkymä vehreälle puistokadulle. Penttilän perheen kaupunkikoti toteutui Puuvillan Säästöpankin ja Sp-Kodin kitkattomalla yhteistyöllä.

Penttilä

Ville, 43 ja Maija Penttilä, 33 olivat kypsytelleet Kalaholmassa sijaitsevan paritalon vaihtamista kerrostalokotiin. Villen isän sattumanvarainen pihakeskustelu antoi muutokselle vauhtia.

–Vanhempani asuvat edelleen lapsuudenkodissani Pohjoispuistossa. Isä kertoi viime syksynä yhdelle talon asukkaalle meidän etsivän kerrostaloasuntoa. He puolestaan olivat suunnitelleet oman asuntonsa myyntiä ja maan tasalle muuttamista. Asiat loksahtivat kohdalleen. Pääsimme vierailemaan heidän asunnossaan, joka täytti kaikki toiveemme, Ville taustoittaa.

”Kiireisen lapsiperheen arjen keskellä ei huvita roikkua palvelunumeroissa”

Penttilät kiittelevät myyjää kärsivällisyydestä. Onneksi myyjillä ei ollut kiire, vaan he lupasivat odottaa, että saamme oman kotimme kaupaksi. Kutsuimme siis Sp-Kodin välittäjän käymään, Maija jatkaa.

Ville ja Maija alkoivat samassa yhteydessä suunnitella pankin vaihtoa. Säästöpankki Puuvillan Leena Näkki oli heille ennestään tuttu ja luottamusta lisäsi Leenan 37 vuoden pankkialan asiantuntemus.

Pankin vaihto tuli ajankohtaiseksi, kun Kalaholman asunnon myynti varmistui ja uudesta asunnosta alettiin tehdä kauppaa.

Kyllästyin totaalisesti aiemman pankkini palvelun takkuiluun, chatteihin ja botteihin. Yksinkertaistakin asiaa varten piti notkua valtakunnan palvelunumeroissa, asiaa palloteltiin ihmiseltä toiselle ja asia ei edennyt. Säästöpankissa arvostamme nopeutta ja sujuvuutta sekä ihmisläheistä palvelua todella paljon. Lapsiperheen arki on kiireistä emmekä halua viettää aikaa jonottamalla palvelunumeroissa, Ville toteaa.

Leena ja Kati työskentelevät yhteisessä konttorissa kauppakeskus Puuvillassa vain muutaman metrin päässä toisistaan ja suora keskusteluyhteys lisää asioiden sujuvuutta ja hyödyttää asiakasta erittäin paljon. Maija ja Ville kehuvat paikallista palvelua.

–Nyt tiedämme aina kenelle soittaa, jos on kysyttävää.

Asuntokaupat Porissa keskimäärin viiden kuukauden aikana

Kun Sp-Kodin Kati Aro kävi ensimmäistä kertaa katsomassa perheen rauhallisella kulmatontilla sijaitsevaa paritalokotia, hän näki heti, että asunto on mainio myyntikohde.

–Talon sijaitsi hyvällä alueella ja Ville ja Maija olivat tehneet monia päivityksiä vuosien varrella. Tiesin heti, että tästä joku perhe saa mieluisen ja toimivan kodin.

Katin mukaan Porissa keskimääräinen myyntiaika sekä kerros- että omakotitaloissa on viisi kuukautta. Kalaholman kohde osui tarkalleen tuohon haarukkaan.

Säästäminen lainanmaksun ohella turvaa tulevaa

Ville ja Maija kiittelevät asioinnin sujuvuutta ja luontevaa kanssakäymistä.

Leenan kanssa talousasioista on helppo puhua ja pystymme luottamaan hänen asiantuntemukseensa. Pankin vaihtaminen sujui kitkatta, kun Leena auttoi kaikissa käytännön asioissa, Maija kertoo.

Keskustelu aloitettiin selvittämällä uusi lainatarve.

Meillä Säästöpankissa on käytössä ohjelma nimeltä Oman talouden tuokio, joka on juuri tätä tarkoitusta varten. Siinä käytiin kaikki tärkeät asiat läpi yhdessä asiakkaan kanssa suunnitellen, kertoo Penttilän perheen talouden tunteva asiantuntija Leena Näkki.

Hänen mukaansa laina on aina tärkeä päätös, joka vaatii puntarointia ja pohdintaa.

Mietimme yhdessä, mitä halutaan, mitkä ovat riskit ja millaiset rahoitusvaihtoehdot sopivat asiakkaan talouteen parhaiten. Pitää myös miettiä, mitä perhe tahtoo tulevaisuudeltaan, Leena jatkaa.

Kokenut Ville ottaa riskejä, Maija pelaa varman päälle

Penttilät ovat tottuneet säästämään lainamaksun ohella, ja tätä käytäntöä jatkettiin. Korkoputken sijaan he päätyivät kartuttamaan rahastosäästöjään, joihin voidaan turvautua tarvittaessa korkojen noustessa.

Leena perehtyi molempien sijoituskokemukseen ja sijoituskokemukseen, ja näin löydettiin molemmille omaa profiilia vastaavat rahastot. Hänen kokemuksensa mukaan on hyvin yleistä, että puolisot ovat keskenään erilaisia rahankäyttäjiä ja sijoittajia. Molempien on kuitenkin pystyttävä nukkumaan yönsä hyvillä mielin, ja siksi erilainen riskinsietokyky on otettava pankin tarjoamissa ratkaisuissa huomioon.

Ville on minua kokeneempi sijoittaja, hän ottaa isompia riskejä. Itse halusin ohjata varat pienempituottoisiin, mutta varmempiin kohteisiin. Tässäkin luotan Leenaan, Maija naurahtaa.

Aikaa jää entistä enemmän, isovanhemmat asuvat naapurirapussa

Perhe on kaksikielinen: isä puhuu lapsille ruotsia, äiti suomea. Sara, 10 ja Emil, 8 käyvät Porin ruotsalaista koulua ja kuopus-Otto, 2,5 samassa yhteydessä toimivaa ruotsalaista päiväkotia.

Aktiivinen pariskunta työskentelee hyvinvointialalla, Villen työ vie arkisin eri puolille Suomea, mutta toimistopäivinä hän pääsee kävellen keskustan työpaikalleen. Maija ajaa päivittäin töihin Eurajoelle. Lapset harrastavat partiota, jääpalloa, golfia ja pesäpalloa, jossa äiti toimii myös valmentajana. Autoilurumba Kalaholmasta keskustaan ja harjoituspaikoille oli melkoinen.

Uusi koti on lunastanut lupauksensa jo muutaman viikon asumisen jälkeen.

Tuntuu, että aikaa jää työpäivän jälkeen aivan eri lailla käyttöön. Autonkäyttö on vähentynyt huomattavasti, kauppa-asiat hoituvat helposti ja lapset pääsevät harrastuksiin kätevästi, Ville iloitsee.

Viereisessä rapussa asuvien isovanhempien apu on korvaamaton.

Faffa voi tarpeen mukaan tulla meille aamulla puurokattilan kanssa. Olemme erittäin onnellisia, että tärkeät ihmiset ja apu ovat lähellä, Maija kiittelee.

Perheen lapsetkin oppivat säästämään

Maija ja Ville opettavat lapsilleen säästämisen tärkeyttä. Emil kertoo viime kesän kokemuksistaan ja esittelee ylpeänä jättinerfiä, leikkiasetta, joilla ammutaan vaahtomuoviammuksia.

Keräsin käpyjä ja ostin tämän omilla säästörahoilla.

Leena kehuu perheen talouskasvatusta.

On tärkeää, että lapset oppivat pienestä pitäen säästämisen tärkeyden. Lapsille voi esimerkiksi opettaa, että käyttörahoista 80 prosenttia menee käyttöön, 20 prosentilla haetaan myös tuottoa. Pienikin summa on panostus tulevaisuuteen. Tällaisen opin saaneista lapsista kasvaa rohkeita, säästämisen ja rahankäytön kanssa sinut olevia aikuisia, Leena tietää.

Perheen lapsilla on kaikilla omat säästötilinsä, lisäksi vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja muut läheiset kartuttavat lasten tiliä.

Aikanaan lapset lähtevät suht samaan aikaan kotoa. Kun varautuu hyvissä ajoin, on hienoa antaa kullekin pesämuna oman elämän alkuun. Seuraavaksi olemme istumassa Leenan kanssa alas keskustelemaan lasten rahastosijoituksista, jotta saamme myös tuottoa säästetylle summalle.

 

Oletko sinäkin tyytyväinen asiakkaamme? Suosittele meitä!

Lue lisää satakuntalaisia asiakastarinoita

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista