Nyt on aika tarkastaa säästösuunnitelma

Mikä on sopiva säästösumma ja miksi rahastosäästösopimus kannattaa päivittää? Tutustu vinkkeihimme ja päivitä rahastosäästösopimus helposti Säästöpankki mobiilissa tai verkkopankissa.

Säästöpankin brändikuva.

Säästämisen suunnitelma kannattaa rakentaa omien lähtökohtien mukaan, huomioiden omat mahdollisuudet ja riskinsietokyky. Omaa taloustilannetta ja mahdollisia säästösopimuksia on hyvä tarkastella säännöllisesti, jotta ne sopivat omaan elämäntilanteeseen. Jos säästät kuukausittain rahaa, milloin olet viimeksi päivittänyt säästösumman? Ohjeen säästösopimusten päivittämiseen löydät kirjoituksen lopusta.

Mikä on sopiva säästösumma?

Kuukausittainen säästösumma kannattaa mitoittaa mieluummin hieman yläkanttiin kuin miettiä, mikä on pienin mahdollinen summa, jonka voisi säästää. Jokaisen palkansaajan kannattaa tavoitella, että säästää 5 % palkkatuloistaan, mutta 10 %:n kuukausisäästö on jo oikeampi suunta.

Oman arjen turvaamiseksi on suositeltavaa, että helposti käyttöön otettavia säästöjä on noin kolmen kuukauden palkkaa vastaava määrä tai vastaavan ajan menoihin kuluva summa. Kun taloudellinen puskuri on kunnossa, voi miettiä tavoitteellisempaa säästösuunnitelmaa.

3 x miksi rahastosäästäminen kannattaa

Säästämisessä ja sijoittamisessa myös aika on valuuttaa. Paras aika aloittaa on tänään.

 1. Inflaation jyllätessä rahojen makuuttaminen tilillä ei lähtökohtaisesti ole järkevää.
  Tilivarallisuuden ostovoima heikkenee niin kauan, kun inflaatio on tilin korkoa suurempi.
 2. Aika on pitkäjänteisen säästäjän puolella.
  Säästämisessä ja sijoittamisessa myös aika on valuuttaa. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä enemmän säästöjä ehtii kertyä. Paras aika aloittaa on tänään.
 3. Korkoa korolle -vaikutus korostuu jatkuvassa kuukausisäästämisessa.
  Säästöillesi kertyneelle tuotolle alkaa kertyä lisää tuottoja, jolloin kasvukäyrä on eksponentiaalinen eli tuotot kertaantuvat ajan myötä.

Mitä tarkoittaa korkoa korolle -ilmiö? Lue täältä lisää ja testaa laskuria.

Näin päivität kuukausisäästösopimuksia Säästöpankki mobiilissa tai verkkopankissa

 1. kirjaudu mobiili- tai verkkopankkiin
 2. siirry Varat/Varallisuus-osuuteen
 3. valitse Muokkaa säästösopimuksia > Muokkaa nykyisiä > valitse muokattava > muokkaa > jatka.

Lataa ilmainen budjettityökalu tulojen ja menojen seuraamiseen, jotta voit suunnitella myös säästämistäsi. Mikäli kaipaat apua säästösuunnitelman laatimisessa tai esimerkiksi riskinsietokykysi kartoittamisessa, varaa aika asiantuntijalle – me autamme.

Varaa aika

Kategoriat
Säästäminen ja sijoittaminen

Ajankohtaista