Myrskylän Säästöpankki: Someron Säästöpankki avaa konttorin Loviisaan yhteistyössä Myrskylän Säästöpankin kanssa

”Olemme Someron ja Myrskylän Säästöpankeissa aina kuunnelleet asiakkaiden toiveita herkällä korvalla. Nyt olemme saaneet niin monta kyselyä ja toivetta Säästöpankin paluusta takaisin Loviisaan, että päätimme yhdistää voimamme tämän ajatuksen toteuttamiseksi”, sanovat toimitusjohtajat Jari Oivo Myrskylän Säästöpankista ja Petri Siviranta Someron Säästöpankista yhteen ääneen.

Liiketoimintajohtaja Ilkka Mansikka (vas.) ja toimitusjohtaja Jari Oivo
Liiketoimintajohtaja Ilkka Mansikka (vas.) ja toimitusjohtaja Jari Oivo

Me Säästöpankissa uskomme edelleen henkilökohtaiseen asiakaspalveluun

Säästöpankin perusajatus on edelleen sama kuin 1800-luvun alussa ensimmäistä Säästöpankkia perustettaessa: ”Tehtävämme on edistää säästäväisyyttä ja asiakkaidemme taloudellista hyvinvointia lähellä asiakasta.”  

Moni saattaa ihmetellä miksi perustaa pankkikonttori tänä päivänä muiden vähentäessä henkilökohtaista palvelua, konttoreita sulkien. Me Säästöpankissa uskomme edelleen henkilökohtaiseen asiakaspalveluun. Jari Oivo, toteaa ”Halusimme yhdistää Myrskylän Säästöpankin paikallisen näkemyksen ja nivoa tähän Someron Säästöpankin kokemuksen uusien konttorien avaamisesta”. Siviranta jatkaa: ”Meillä on taidettu uida positiivisesti vastavirtaan jo aiemminkin. Haluamme mahdollistaa myös loviisalaisille yhden Suomen parhaimpiin kuuluvan pankkipalvelun saatavuuden. Emme ole pörssiyhtiö, vaan säästöpankki.” Someron Säästöpankki on nimittäin avaamassa vuoden 2020 alussa uusia konttoreita myös Kemiönsaarelle sekä Akaaseen, joten uusien konttorien perustaminen on pankille jo tuttua.

Säästöpankkien toiminnan ytimeen on koodattu säästöpankkikokemus. Myrskylän Säästöpankin liiketoimintajohtaja Ilkka Mansikka ja Someron Säästöpankin pankinjohtaja Joni Rintamaa toteavat ”Haluamme tarjota yhteistyössä asiakkaille säästöpankkikokemuksen, jonka ytimessä ovat henkilökohtainen asiakaspalvelu yhdistettynä jatkuvasti kehittyviin digitaalisiin palveluihin.Lupaamme, että tulemme tarjoamaan loviisalaisille asiakkaille loistavaa palvelua henkilö-, yritys- ja maatalousrahoituksessa sekä varainhoidon osaamisessa ja lakipalveluissa. Tulemme yhdessä rekrytoimaan paikallisia, osaavia henkilöitä konttoriin ja tulemme tukemaan toinen toisiamme, jotta asiakkaat saavat parasta paikallista palvelua.

Laaja palvelu ja paikallinen päätöksenteko

Konttori tulee toimimaan aivan Loviisan ytimessä, osoitteessa Kuningattarenkatu 18. Someron Säästöpankki tulee olemaan konttorin virallinen perustaja, mutta kuten elämässä yleensä, niin yhteistyössä on enemmän voimaa. Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Siviranta sanookin ”Haluamme olla asiakasta ja paikallista yhteisöä varten. Säästöpankkiryhmän ytimessä on yhteistyö asiakkaiden, henkilöstön, yhteisön ja Säästöpankkien kesken. Osaltamme olemmekin nyt toteuttamassa arvopohjaamme yhteistyöllä Myrskylän ja Someron Säästöpankin kesken. Tekemällä yhteistyötä voimme tarjota asiakkaille paikallista palvelua pitkäjänteisesti. Tulemme tukemaan yhteisöä arvojemme mukaisesti.” Yhteistyö tulee näkymään muun muassa siinä, että pankit yhdistävät asiantuntijuuttaan ja henkilökunta voi liikkua eri konttorien välillä toisiaan tukien. Rintamaa ja Mansikka toteavat: ”Yhdessä pystymme tarjoamaan paremmat asiantuntijapalvelut. Jaamme osaamista ja samalla opimme toinen toisiltamme. Tulemme toimimaan täysin paikallisesti ja päätöksenteko tulee tapahtumaan Loviisan konttorissa. Näin olemme toimineet jo vuosien ajan nykyisissä Säästöpankkien toimipisteissämme.” 

Asiakkaille yhteistyö näkyy laajana palveluna ja paikallisena päätöksentekona. 

Tulemme tarjoamaan henkilöasiakkaille kassapalvelut, laajat rahoituspalvelut mm. asunto- ja kulutusluottoja yhdistettynä säästämiseen, joka on Säästöpankkitoiminnan ytimessä. Säästöpankilla on vankka kokemus yritys- ja maatalousrahoituksesta, joten tulemme tarjoamaan asiakkaille laadukkaan vaihtoehdon, oli kyseessä sitten pieni tai suurempi yritys. Maatalousrahoituksen osaaminen Someron Säästöpankissa on historian saatossa näytellyt vahvaa roolia. Rintamaa toteaakin yhdessä Mansikan kanssa: ”Tulemmekin laajentamaan palveluamme myös maatalousasiakkaisiin Loviisan alueella heti, kun löydämme tähän hyvän työntekijän. Aiomme olla aktiivinen maatalouden rahoittaja myös Loviisan seudulla. Uskomme suomalaiseen maatalouteen ja luotamme, että luomalla vahvan luottamussuhteen asiakkaiden kanssa pystymme erottumaan selkeästi maataloussektorin kehityksen tukijana”.

Säästöpankilla on Loviisassa työllistävä vaikutus

Säästöpankilla on Loviisassa myös työllistävä vaikutus. Säästöpankki tulee rekrytoimaan mm. henkilö- ja yritysasiakastiimeihinsä rahoitusasiantuntijoita sekä lakiasiainpalvelutiimiin lakimiehen. 

Tulevasta konttorista Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Petri Siviranta toteaa, että ”Tällä hetkellä meillä on tulevan konttorin remontointisuunnitelma käynnissä. Tavoitteenamme on avata konttori kevään aikana.” Loviisan konttori tulee olemaan avoinna arkisin kello 10.00-16.30. Säästöpankin puhelin-, chat- ja verkkoviestipalveluissa palvelemme asiakkaita henkilökohtaisesti joka arkipäivä kello 8.00-22.00. Tulemme palvelemaan asiakkaita sekä ruotsiksi että suomeksi. Säästöpankin lisäksi Loviisan konttorissa asiakkaita tulevat jonkin ajan kuluttua palvelemaan myös Sp-Koti ja Sp-Isännöintipalvelut Oy. Säästöpankeilla on yhteistyösopimus yritys- ja maatalousasiakkaiden palvelukokonaisuuteen yhdessä LähiTapiolan kanssa. 

Asiakastyytyväisyys Säästöpankissa on pankkien huippua 

Asiakastyytyväisyys Säästöpankissa on pankkien huippua. EPSI Ratingin vuosittaisessa pankki- ja rahoitusalan asiakastutkimuksessa Säästöpankki ylsi vuonna 2019 vuonna hopeasijalle, kärkikolmikossa pankki on ollut jo vuodesta 2016 lähtien. Sekä Myrskylän että Someron Säästöpankin NPS-luku on jo vakiintunut pääsääntöisesti lähes yhdeksäänkymmeneen. ”Sen lisäksi, että meiltä saa henkilökohtaista palvelua ihmiseltä ihmiselle, meillä palvellaan myös sähköisesti, kuten chatissa, verkkotapaamisissa ja mobiilisti. Olemme läsnä siellä missä asiakkaammekin ovat. Ja siihen aikaan, kun asiakkaamme haluaa. Siksi asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa. Meidän asiakkaamme ovat pankkionnellisia”, Siviranta ja Oivo toteavat lopuksi.

Lisätietoja:

Jari Oivo | toimitusjohtaja | jari.oivo@saastopankki.fi | 0500 495 314
Petri Siviranta | toimitusjohtaja | petri.siviranta@saastopankki.fi | 050 511 8550

Ilkka Mansikka | liiketoimintajohtaja | i.mansikka@saastopankki.fi | 044 758 5855
Joni Rintamaa | pankinjohtaja | joni.rintamaa@saastopankki.fi  | 050 511 8557

Säästöpankin toiminta-ajatuksena on edistää säästäväisyyttä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia lähellä asiakasta. Someron ja Myrskylän säästöpankit kuuluvat Säästöpankkiryhmään.  Someron Säästöpankki on perustettu v. 1880 ja toimii Salon, Perniön, Forssan, Urjalan ja Someron toimialueella. Vuoden 2020 alussa Someron Säästöpankki avaa Kemiönsaaren ja Akaan konttorit.  Someron Säästöpankilla on n. 28 000 asiakasta ja pankin tase on 491 miljoonaa euroa. Henkilökunta koostuu 52 pankkialan ammattilaisesta. Myrskylän Säästöpankki on perustettu v. 1912 ja toimii Porvoon, Mäntsälän Myrskylän ja Orimattilan alueella. Myrskylän Säästöpankilla on reilu 10 000 asiakasta ja henkilökunta 23 pankkialan ammattilaista. www.saastopankki.fi/someronsp  www.saastopankki.fi/myrskylansp

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista