Gold-kortti ja kultakuume

Manu Kauppila

Kultakuumeita nähtiin nopean rikastumisen toivossa 1800-luvulla Pohjois-Amerikassa ja myöhemmin myös Suomen Lapissa. Säästöpankin kultakorttia ei kannata hankkia nopean rikastumisen toivossa, vaan siksi, että se on järkevä valinta.

Säästöpankin Visa Gold -korttihan ei ole mikään superrikkaiden korttituote, vaan sen voi saada Säästöpankista, jos on hoitanut pankkiasiansa hyvin ja säännölliset kuukausitulot ovat vähintään 2500 euroa ennen veroja. Vaikka Gold-kortista peritään kymmenisen euroa kuukaudessa, kannattaa se maksaa, koska korttiin liittyvät edut ovat kuukausimaksua arvokkaammat. Kokosin alle TOP5-listan Goldin eduista.

1. Matkavakuutuksella turvaa itselle, perheelle ja matkatavaroille

Säästöpankin Visa Gold -kortin matkavakuutus sisältää matkustaja-, matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset. Vakuutettuja ovat myös mukana matkustavat alle 20-vuotiaat perheenjäsenet. Monista kilpailijoidemme korttituotteista poiketen matkavakuutus on voimassa, vaikka matkaa ei maksaisikaan juuri meidän kortillamme. Lisäksi matkavakuutus on voimassa sekä kotimaassa että ulkomailla matkustettaessa. Itse olen luopunut erillisestä matkavakuutuksesta Gold-kortin ansiosta ja pelkästään sillä säästän jo yli kympin kuussa.

2. Finnairin palkintopisteet hyödynnettävissä lennoista Woltin ruokatilauksiin

Finnairin kanta-asiakkaat voivat kerätä ostoksistaan Finnair Plus -palkintopisteitä. Jokaisesta Säästöpankin Gold-kortin credit-puolella käytetystä eurosta saa yhden palkintopisteen. Palkintopisteitä voi käyttää paitsi Finnairin palveluihin, kuten lentoihin ja matkustusluokan korotuksiin, myös hotelliyöpymisiin kotimaassa ja ulkomailla, ravintolalahjakortteihin tai vaikkapa Wolt-sovelluksella tehtyihin ruokatilauksiin. Finnairin palkintopisteitä voi siis hyödyntää, vaikka ei matkustaisikaan mihinkään.

3. Pääsy lentokenttä-loungeihin

Kolmas Goldin keskeinen etu sitä vastoin liittyy kiinteästi matkustamiseen ja se on pääsy lentokenttä-loungeihin. Loungeissa lentoa on mukavampi odotella kuin lähtöportilla tai kalliissa lentokenttäravintolassa, jossa tuopillinen olutta voi maksaa kympin. Loungeissa on maksuton ruoka- ja juomatarjoilu, ja mukaan voi ottaa myös matkaseurueen muut jäsenet. Maksuttomia käyntejä LoungeKey-loungeihin on kaksi vuodessa ja ne voi käyttää joko itse, tai kustantamalla yhden vieraan pääsymaksun. Kun maksuttomat käynnit on käytetty, veloitetaan käynneistä 28 euroa henkeä kohti (hinta 1.5.2022).

4. Ostoturva yli 50 euroa maksaville tuotteille

Luottokortteihimme on liitetty ilmainen Ostoturvavakuutus. Vakuutuksen turvan saa automaattisesti yli 50 euroa maksaville tuotteille. Ostaessasi kortin luotto-ominaisuudella esimerkiksi uuden kännykän tai television, saat tuotteelle automaattisesti vakuutuksen 90 päivän ajaksi ostopäivästä lähtien.

5. Ympäristöystävällinen merimuovikortti

Vaikka tämä etu onkin mahdollista saada kaikkiin Säästöpankin henkilöasiakaskortteihin, nostan sen listoille. Suomessa Säästöpankki nimittäin on ensimmäinen pankki, joka ottaa käyttöön merestä kerätyn muovin maksukorteissaan. Säästöpankin kuvalliset maksukortit valmistetaan pian meristä ja merien rannoilta kerätystä muovista. Muutos tapahtuu suunnilleen juhannuksen aikoihin, mutta tarkasta ajankohdasta viestitään pian tarkemmin.

Listaamieni TOP5-etujen lisäksi Gold-korttiin kuuluu muitakin etuja, kuten hätäpalvelu, jonka avulla voit saada käteistä rahaa, mikäli korttisi katoaa tai se varastetaan ulkomailla ollessasi.

Mitä sitten tulee huomioida, jos haluaa vaihtaa nykyisen korttinsa Goldiin?

Ainakin se, että kortin tunnusluku vaihtuu. Uuden tunnusluvun näkee kuitenkin tarvittaessa verkkopankista sekä mobiilipankista, eikä tunnusluvun katsomiseen liity palvelumaksuja. Ja jos nykyisellä Säästöpankin luottokortilla on luottosaldoa, siirrämme sen automaattisesti vanhalta kortilta uudelle. Vanhaa korttia voi käyttää normaalisti, kunnes uusi saapuu. Jos olet Säästöpankin asiakas ja päätät hakea Gold-korttia, helpoiten se onnistuu kirjautumalla verkkopankkiin ja painamalla etusivun ”Hae korttia” -painiketta. Samalla voit myös valita haluamasi kuvan uudelle kortillesi ja liittää siihen sekä Finnair Plus -jäsenyytesi että K-Plussa-ominaisuuden.

Koska historiallisissa kultarynnäköissä ei kultaa kaikille riittänyt, saattoivat kaivaustarvikkeiden myyjät usein rikastua enemmän kuin itse kaivajat. Säästöpankin Gold-kortin osalta kympin kuukausimaksulle kuitenkin on varmuudella vastinetta.

Lisätietoja Säästöpankin Visa Gold -kortista, siihen liitetyistä palveluista..

Manu Kauppila on Säästöpankkiryhmän korteista vastaava johtaja. Hän on innokas penkkiurheilija ja kestävyysjuoksija.

Kirjoitettu
Tyyppi

Uutinen

Julkaisija

Ajankohtaista