Säästöpankkiryhmän

Vastuullisuusraportti 2021

Tahdomme, että vastuullisuus näkyy kaikessa tekemisessämme – suhtautumisessamme asiakkaisiin, kumppaneihin, toimialueeseen, viranomaisiin ja muihin sidosryhmiin. Julkaisemme vuosittain Säästöpankkiryhmän Vastuullisuusraportin, jossa esittelemme vastuullisuuteen liittyvät tiedot ja tunnusluvut kansainvälisen GRI (Global Reporting Initiative) Standards -ohjeiston Core-tason mukaisesti.
Tyttö ja maapallo

200 vuotta vastuullisuutta: Tehtävänä suomalaisten taloudellinen hyvinvointi

Kun Säästöpankki perustettiin 200 vuotta sitten vuonna 1822, perustehtäväksemme tuli yhteiskunnallisesti tärkeä ja vastuullinen missio: auttaa Suomen työteliästä kansaa vaurastumaan ja hoitamaan talouttaan paremmin. Tänäkin päivänä tehtävämme on toimia asiakkaidemme taloudellisen hyvinvoinnin ja vaurastumisen vastuullisena edistäjänä.

Vastuullisuus on myös yksi käynnistyvän juhlavuotemme pääteemoista. Se tukee kilpailukykyämme ja arvonluontia monipuolisesti sidosryhmillemme. Vastuullisuus on läsnä säästöpankkilaisten arjessa ja toiminnassa joka päivä. Toimintamme ytimessä on Säästöpankkikokemus, josta meidät tunnetaan. Säästöpankkikokemus syntyy, kun yhdistämme koko ajan kehittyvät henkilökohtaiset ja digitaaliset palvelumme siihen asiantuntijuuteen ja inhimillisyyteen, joilla kohtaamme ja palvelemme kaikkia asiakkaitamme.

Vuonna 2021 päätimme myös edistää vastuullisuustyön systemaattista johtamista ja asetimme itsellemme vastuullisuuden tiekartan vuosille 2021–2024 ja käynnistimme työn vastuullisuusohjelmamme laatimiseksi. Ohjelman viisi pääteemaa ovat vastuu asiakkaan taloudellisesta hyvinvoinnista, yhteisön hyvinvoinnista, kestävästä rahoituksesta ja tuotteista, kestävästä kasvusta ja hallinnosta sekä ekotehokkuudesta ja ilmastosta. Alta löydät tiivistelmän vuoden 2021 vastuullisuuden teoistamme. Voit tutustua teemoihin tarkemmin vuoden 2021 Vastuullisuusraportista.

TUTUSTU SÄÄSTÖPANKKIRYHMÄN VASTUULLISUUSRAPORTTIIN 2021 (PDF)

 

Lisätiedot: vastuullisuus@saastopankki.fi

Säästöpankkiryhmä on edistänyt yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia jo 200 vuoden ajan. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.