• Ympäristövastuu

Säästöpankin brändikuva.

Tavoitteenamme on pienentää ekologista jalanjälkeämme ja kasvattaa positiivisia ympäristövaikutuksia omassa toiminnassamme ja arvoketjussamme. Pyrimme kehittämään ekologisen ja ilmastojalan- ja kädenjälkemme arviointia ja kerromme niistä vuosittain osana vastuullisuusraportointiamme.

Tahdomme Säästöpankkiryhmässä päivittäisillä teoillamme huolehtia ympäristöstä. Digitaalisten palveluidemme myötä, pyrimme myös vähentämään asiakkaidemme tarvetta matkustaa konttoreihin pankkiasioiden hoitamiseksi. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden hoitaa pankkiasioitaan kotoaan käsin, mikä vähentää esimerkiksi autolla liikkumisen tarvetta ja pienentää näin hiilijalanjälkeä. Pyrimme myös paperinkulutuksen vähentämiseen ja hyödynnämme muun muassa sähköistä arkistoa. Edistämme esimerkiksi oman toiminnan sekä lainakannan hiilijalanjäljen määrittämiseen liittyviä hankkeita.

Säästöpankkiryhmä on asettanut ilmastotavoitteita osana vastuullisuusstrategiaansa. Säästöpankkiryhmän tavoitteena on toimipisteiden oman toiminnan (scope 1 ja 2) hiilipositiivisuus viimeistään vuonna 2035. Välitavoitteenamme on toimipisteiden sähkönkulutuksen hiilijalanjäljen pienentäminen 50 prosentilla (vs. v. 2021) viimeistään vuoden 2030 loppuun mennessä.

Osassa Säästöpankkiryhmän tiloja hyödynnetään uusiutuvaa energiaa sekä aurinkopaneeleja. Lisäksi esimerkiksi Helsingin Vallilan kiinteistössä (Vallilla 33 Business Park) on autoilijoiden käyttöön sähköautojen latausmahdollisuuksia sekä työmatkapyöräilyyn pyöräparkki. Kannustamme henkilöstöä ekotehokkaisiin käytäntöihin, kuten julkisen ja kevyen liikenteen käyttöön ja korvaamme työmatkoja ja neuvotteluita puhelin- ja videopalavereilla.

Olemme toteuttaneet energiansäästötoimenpiteitä yhteistyössä kiinteistöjen omistajien kanssa liittyen esimerkiksi lämmitykseen, ilmanvaihtoon, valaistukseen, vedenkulutukseen, automaatioon, mainosvalojen käytön vähentämiseen ja laitteiden energiatehokkuuteen. Ensimmäiset pilottiryhmämme toimipisteet saavuttivat myös WWF Green Office -ympäristösertifikaatit kahdeksassa toimipisteessämme ja tulemme laajentamaan toimenpiteitä myöhemmin muihin toimipisteisiimme.