Den jäktade placeraren litar på proffset

Det går att placera också när man själv inte har tid att följa med börskurserna. Läs hur den jäktade människan får sina pengar att växa.

Att placera direkt i aktier tar tid. Man måste hinna följa med marknaden och aktiekursernas rörelser och man måste göra analyser. Om man inte är vaken vid rätt tid kan man gå på en nit. Lyckligtvis finns det också andra sätt att få sina pengar att ge avkastning.

Om man själv inte har tid att följa placeringsmarknaden lönar det sig att låta ett proffs sköta saken.

– Proffsen kan reagera på förändringar på ett helt annat sätt. De har den senaste informationen och de rätta verktygen för att fatta placeringsbeslut., säger Susanna Järvenpää kontorschef på Avain Säästöpankki.

Fonder är ett av de bästa sätten att enkelt få avkastning på tillgångarna. De professionella portföljförvaltarna ser till att fonderna ger avkastning för placeraren.

Bland det stora urvalet fonder finns ett alternativ för var och en. Till exempel är blandfonden Sparbanken Världen och fonden Aktie Världen nu goda alternativ för den avkastningsinriktade placeraren när börskurserna går upp och ner. Lämpligare alternativ för den försiktigare placeraren är fonderna Sparbanken Ränteportfölj och Ränta Plus.

Om arvsskatteplanering intresserar lönar det sig att placera i fonder via en sparförsäkring. Om det åter är fråga om en större engångsplacering i stället för månadssparande är kapitalförvaltningsförsäkring ett gott alternativ.

Enkelt sparande

När man låtit ett proffs ta hand om ens tillgångar sköts placeringarna som av sig själv och placeraren kan koncentrera sig på annat.

– När man placerar i en fond behöver man inte bruka tid till att följa med företag och fundera om man ska köper aktier i något visst företag och när man ska göra det, säger Järvenpää.

God planering garanterar lyckade placeringar. Därför lönar det sig också för den mest jäktade placeraren att ta sig tid och slå sig ner och diskutera saken med bankens expert.

– När man noggrant har kartlagt målet för sparandet, placeringstiden, placerarens avkastningsförväntningar och risktåligheten kan man efter det tänka på annat. Om man i något skede behöver göra ändringar i sina fondplaceringar går det enkelt att göra det i nätbanken.

Vi du ha hjälp av ett proffs att investera din förmögenhet? Lämna en kontaktbegäran.

...