Sparbankens fonder

Tro inte på turen eller ödet. Var och en kan vara framgångsrik – också du. Det gäller bara att våga vilja. Om du vill bli förmögen ska du låta våra placeringsproffs hjälpa dig. Sparbankens fonder ger dig en god möjlighet att bli förmögen. Under slutet av året är teckningsarvodet för Sparbankens fonder 0 % som gjorts i nätbanken eller i Sparbankens mobilapplikation.

* Kampanjen för teckningsarvode gäller Sparbankens nya fondsparavtal och nya enskilda fondtransaktioner som gjorts i nätbanken eller i Sparbankens mobilapplikation under tiden 1.10–31.12.2019.

Placera i fonder – varför lönar det sig? 

Resa runt i världen, angenämare pensionärsdagar, sabbatsledigt … för att nå sina mål behöver man ofta pengar. Och för att samla ihop pengarna lönar det sig att göra en plan. En fond är ett enkelt placeringsobjekt för placerare eftersom där är det placeringsproffsen, portföljförvaltarna som väljer placeringsobjekten och följer marknaden för dig. 


Med fondsparande är man ute efter en bättre avkastning än när pengarna bara ligger på kontot. Läs om fördelarna med fondsparande. 

Vilket slag av fond passar dig? 

När du ska välja en lämplig fond ska du börja med dina mål: varför vill du spara? Och vilken tidtabell har du för att nå ditt mål? Hur stor risk kan och vill du ta?

Särskilt för den nya placeraren kan det vara svårt att ha en klar bild av den egna risktåligheten och också där är vi till din hjälp. Våra placeringsexperter har goda redskap för att kartlägga saken och med dem hittar vi tillsammans en placeringslösning som beaktar ditt sparobjekt, spartiden och din risktålighet. Boka tid till en Ekonomistund.

Placera en större summa på en gång i en fond eller en mindre summa regelbundet – du bestämmer

Det är lätt att spara i fonder och passar in i vardagen. Du bestämmer om du vill spara en större summa på en gång eller en mindre summa till exempel varje månad på lönedagen. 

Kom ihåg att ju tidigare du börjar placera desto längre tid har dina pengar att växa. Regelbundet fondsparande jämnar ut risken. 

Lösningsfonder

Lättare än så här kan det inte bli att komma igång med placerandet. Med Sparbankens lösningsfonder lägger du enkelt grunden för din placeringsportfölj. Våra lösningsfonder har tre olika alternativ och av dem kan du välja den mest lämpliga enligt din egen risktålighet.

Måtta, Hyfs eller Djärvhet? Sparbankens tre lösningsfonder ger dig en god grund på vilken du kan bygga den placeringsportfölj som är lämpligast för dig. Lösningsfonderna placerar både i fonder  och i ETF:er enligt din egen riskprofil.

Framgångsrika fonder 

Vårt urval omfattar ränte-, bland- och aktiefonder. Vi har fått flera priser för våra fonder.

Finlands bästa aktiekapitalförvaltare 2018

Morningstar belönade i mars 2018 Sp-Fondbolag som förvaltar våra fonder som Finlands bästa aktiekapitalförvaltare. ”Här belönades inte bara en fond utan hela vårt portföljförvaltarteams långsiktiga arbete och vision”, kommenterar Petteri Vaarnanen som leder Sp-Fondbolag framgången. Läs mera. 

Sparbanken Småföretags är Finlands bästa aktiefond* 

*Sijoittaja.fi 24.1.2018 

Den neutrala tjänsten Sijoittaja.fi valde fonden Sparbanken Småföretag till Finlands bästa aktiefond. Den konstaterades vara en bra fond mätt med alla mätare. Med i jämförelsen var 31 aktiefonder som i huvudsak placerar i finländska aktier.  

Morningstar har gett fulla fem stjärnor* till flera av våra fonder

*sett 5/2018

Sparbanken Europa

Aktiefond som erbjuder placeraren ett enkelt och effektivt diversifierat sätt att placera på den europeiska aktiemarknaden. Fonden passar inte för en placeringstid på under 7 år. 

Sparbanken Ränta Plus

Blandfond som placerar i huvudsak på den finländska och europeiska ränte- och aktiemarknaden. Fondens placeringstid ska vara över 2 år.

Sparbanken Kortränta

Korträntefond. Passar inte för en placeringstid under ett halvt år. 

Sparbanken Småföretag

Aktiefond som placerar i huvudsak i finländska små och medelstora företag. Passar inte för en placeringstid på under 7 år.

Vad vill du veta om fonder? Läs våra vanliga frågor. 

Vad är en fond? Och vilka risker är den förknippad med? Läs våra vanliga frågor. 

Är du redo? Boka tid och börja din resa mot att bli förmögen.

 
...