Päivi Öling som vann lottdragningen: I Sparbanken får jag personlig service

Vi lottar två gånger om året ut ett fondandelar om 500 euro bland de kunder som har rekommenderat oss. Våren 2021 vann Päivi Öling lottdragningen. Han bor i Korsholm som hör till Replot.

Grattis Päivi! Hur känns det?

– Tack! Det känns bra. När min egen kontaktperson Leena ringde och berättade att jag hade vunnit kunde jag först inte tro det. Jag vinner vanligtvis aldrig: senast vann jag en fruktkorg som barn.

Vad fick dig att rekommendera Sparbanken?

– Jag bytte till Sparbanken för cirka ett år sen. I den förra banken började jag bli irriterad över hur klinisk banken verkade: jag var alltid tvungen att kommunicera via internet. Sparbanken i mitt område känns tilltalande för att den är liten och människonära. Jag har Leenas direktnummer i min telefon. Hon känner till mina bankärenden, jag kan alltid be om råd och om jag vill kan jag också besöka kontoret.

Har du tidigare erfarenhet av sparande och placerande?

– Inte det minsta. Min son har länge påmint mig om att det inte lönar sig att ha pengarna på kontot, utan att placera dem i något annat. Jag har inte orkat sätta mig in i saken, så det har blivit ogjort.

Den här vinsten kom vid absolut rätt tidpunkt. Carina, expert på sparande, och jag gick igenom olika alternativ och hon förklarade för mig vad varje term betyder. Jag blev intresserad av att spara! Jag satsade på en gång lite mer i en fond som passar mig och jag har också ingått ett månatligt sparavtal. Utan vinsten hade jag nog inte kommit mig för att börja.

Vad har du för framtidsplaner? Vad tänker du spara till?

– Jag har inget särskilt sparobjekt. Mitt mål är närmast att spara och trygga min ålderdom för att jag även som pensionär ska kunna leva ett bra liv och har mer tillgängliga medel. Och kanske jag till exempel någon gång skulle kunna åka till OS. Jag arbetar inom den offentliga sektorn och jag har nu mindre än tio år kvar till min pensionering.

Ännu en gång ett stort grattis till Päivi! Vi önskar dig lycka och framgång i framtiden!

 

Läs mer om våra nöjda kunders erfarenheter

Taru Kärpijoki: ”Jag är nöjd med Sparbanken och har varit kund sedan jag var barn”

Företagare Johanna Amnelin: Endast på Sparbanken har jag fått service som är positiv och förstår företagare 

Kategorier

Intressant just nu