Björkkortet – betalkortets material består av finskt trä

Masurbjörken är ett bekant träslag för många finländare, men som kund hos Sparbanken kan du även skaffa ett björk-Visa. Finsk masurbjörk (visakoivu) har använts vid tillverkningen av kortet.

koivukortti sp-visa

Första betalkortet som innehåller masurbjörk

Sparbankens betalkort är det första betalkortet på finska marknaden som delvis tillverkats av finsk björk.

”Kortet som lanserades hösten 2017 har fått ett glatt mottagande av våra kunder. Kortet har fått beröm bland annat för utseendet som speglar finländsk skönhet. Efter den inledande ivern är det fortfarande många som beställer kortet och det är ett av våra mest populära betalkort med bild”, berättar Hanna Oiva som är kortbetalningschef vid Sparbanken.

Sparbankens betalkort har ett finskt hjärta

Den finska björken har visat sin uthållighet i omfattande korttillverkningstest. Betalkorten kan inte helt och hållet tillverkas av trä, men en del av plasten kan ersättas med björk utan att kortets användbarhet eller uthållighet försämras. Nästan en femtedel av det nya kortet är tillverkat av björk med en ytbeläggning i plast. Vi har alltså all orsak att säga att Sparbankens plastpengar har ett finskt hjärta i björk.

Du kan välja björkkortet till Sparbankens Visa Electron-, Debit- och Credit/Debit-kort. Kortbytet sker enklast i nätbanken på undersidan Kort > Byt bild. 

Du kan byta bilden utan extra avgifter om du väntar till nästa kort. Om du vill ta i bruk kortet med egen bild genast kommer en avgift i enlighet med serviceprislistan att uppbäras. Läs mer om bildkorten.


Är du inte ännu vår kund? Begär mer av din bank och kom till Sparbanken
Kategorier
...