Stöd för företag i coronavirussituationen

Coronaviruskrisen påverkar näringslivet och företag på ett sätt vi aldrig tidigare skådat. Många åtgärder har vidtagits av offentliga aktörer för att underlätta situationen för företagare. Syftet med samarbetet är att framför allt säkerställa företagens fortsatta verksamhet. 

Vi i Sparbanken vill göra allt för att underlätta för företagare att hitta information och hitta passande partners i situationen. Här har vi sammanställt användbara länkar till de tjänster som tillhandahålls av offentliga aktörer för att stöda företag under coronaviruspandemin. 

  • Finnvera är flexibel med förändringar i undantagssituationen orsakad av coronaviruset. Betalningsarrangemang bör avtalas med den egna banken så tidigt som möjligt.
  • Business Finland erbjuder finansiering för SME- och midcap- företag med fem eller fler anställda.
  • NTM-centralerna har öppnat möjligheten för små och medelstora företag med 1-5 anställda att ansöka om bidrag. Mer information finns på NTM-centralernas webbplats.
  • Skatteverket erbjuder t.ex. flexibilitet med betalningar och tilläggstid för skattedeklarationer. 
  • Kommunförbundet instruerar vid ansökan om stöd från kommunerna. Enskilda företagare kan ansöka om stöd från kommunen i coronavirus situationen. Ansökan sker i företagets hemkommun. Stödet uppgår till 2000 euro och är avsett att täcka kostnaderna för att driva för enskilda företagare.

Frågor gällande corona? Vi har satt ihop en informationssajt om ämnet som vi ständigt uppdaterar. 

Skriven
Typ
Nyhet
...