Viisi tärkeää vinkkiä häiden suunnitteluun

Kuulutko niihin onnellisiin, joilla hääpäivä häämöttää jo kalenterissa? Kun suunnittelette ja budjetoitte häänne hyvin, voitte nauttia h-hetkestä täysillä ja taloutenne pysyy uomissaan juhlien jälkeenkin.

Pariskunta.

1. Päättäkää hyvissä ajoin budjetti.

Minkä verran haluatte ja voitte investoida hääjuhliin? Paljonko ehditte ja pystytte säästämään etukäteen? Onko vanhemmillanne halua ja kykyä osallistua kustannuksiin? Kun tiedät häidenne maksimibudjetin, voit alkaa suunnittelemaan vieraslistaa ja itse juhlia.

2. Laatikaa harkiten vieraslista.

Yleensä tarjoilut haukkaavat budjetista suurimman siivun ja jos hankit tarjoilut pitopalvelusta, ne hinnoitellaan yleensä henkilömäärän mukaan. Sadan vieraan kestitseminen maksaa yleensä viisi kertaa enemmän kuin 20 hengen intiimit kekkerit.

Keitä siis haluatte kutsua ja keitä teidän kannattaa kutsua? Häät koetaan usein koko suvun ja ystäväpiirin juhlaksi, joten kutsulistaa laatiessa kannattaa olla johdonmukainen ja reilu. On selkeä kannanotto kutsua toiselta koko suku, mutta jättää toisen suku kutsumatta. Jos kutsutte vain aikuiset ilman lapsia, teidän on hyväksyttävä, että paras ystäväpariskuntanne, joka on juuri saanut lapsen saattaa jättää tulematta. Miettikää myös, kutsutteko sinkkuvieraanne yksin vai avecin kanssa.

3. Avatkaa häille ikioma tili.

Avatkaa Säästöpankin verkkopankissa yhteinen tili häitä varten. Häätilille voitte siirtää olemassa olevia säästöjänne tai ohjata sinne kuukausittain tietyn summan palkastanne. Kun kaikki häihin liittyvät säästöt ja kulut hoidetaan samalta tililtä, hääbudjetin kertymistä ja kulutusta on helppoa seurata. Mikä parasta, samalle häätilille voi ohjata myös häälahjaksi saatavat rahat.

4. Miettikää, millaiset häät juuri te haluatte. 

Ihanat ja ikimuistoiset häät eivät vaadi prinsessapukuja, smokkeja, kiireessä väkerrettyjä hääkaramelleja tai limousiineja. Ne vaativat sitä, että juhlat ovat teidän oloisenne. Perinteisetkin ohjelmanumerot kuten hääajelut, häävalssit ja morsiamenryöstöt voi toteuttaa halutessaan omaperäisesti - ja myös edullisesti. Hääkulkupelinä voi olla vanha romanttinen polkupyörä tai kottikärryt, bändin virkaa voi hoitaa hyvä DJ, hääkarkkeina voi olla sangollinen tikkareita ja häämekkona anopin vanha hääpuku sopivasti tuunattuna.

5. Voitte hyvin toivoa lahjaksi rahaa.

Ei ole kenenkään etu, että saatte häälahjaksi autolastillisen tavaroita, joita ette tarvitse tai jotka eivät ole mieleisiänne. Nykyisin on täysin hyväksyttävää toivoa häälahjaksi rahaa. Rahalla voitte toteuttaa yhteisiä unelmianne avioparina, liittyivät ne sitten häämatkaan tai vaikka ensiasunnon ostamiseen.

On hyvä laittaa hääkutsuun diskreetisti tieto, että jos haluaa muistaa hääparia, sen voi tehdä hääparin matkatilille ja tilinumero mukaan. Ellei teillä ole upporikkaita ja anteliaita sukulaisia, ei kuitenkaan kannata laskea sen varaan, että lahjarahat kattaisivat juhlien kulut. Lisäksi muutama pyyheliina tai maljakko on tulossa taatusti lahjaksi, joten varatkaa juhliin lahjapöytä joka tapauksessa.

Lämpimästi onnea kaikille uusille ihanille hääpareille!

Oletteko miettineet säästämisen aloittamista yhdessä? Lue täältä Säästöpankin säästämisen ja sijoittamisen vaihtoehdoista.
 
Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista