Lomalaisen raha-asiat

Lähdetkö matkalle? Ota mukaan sopivat kortit ja lisäksi käteistä.

Nainen istuu aurinkotuolissa roosa mekko päällään. Hän on luottavainen tulevaisuuden suhteen: tapahtui mitä tahansa, Säästöpankki on apuna.
Lomakauden kuumentuessa me täällä Säästöpankissa ajattelimme muistuttaa sinua parhaista tavoista hoitaa raha-asiat reissun päällä. Muutamalla yksinkertaisella vinkillä pidät matkakassasi turvassa, sekä säästät rahaa.

Käteistä mukaan

Korttimaksaminen on suhteellisen yleistä kaikkialla, mutta käteistä on aina hyvä pitää mukana varalla. Käteistä nostat kätevästi automaatista kaikilla Säästöpankin korteilla niin kotimaassa kuin ulkomailla. Lähimmän automaatin löydät Visa ATM Locator -palvelusta.

Käteisnostoon liittyvät palkkiot omassa Säästöpankissasi löydät täältä. Jotkut automaatit voivat veloittaa oman palkkion tämän lisäksi. 

Oikeanlainen kortti tai kortit takaavat onnistuneen matkan

Säästöpankin Visa Credit/Debit-kortti täyttää parhaiten matkalaisen tarpeet sekä kotimaassa, että ulkomailla. Varmistathan kuitenkin jo ennen matkalle lähtöä, että korttiin liitetyn Visa-luoton suuruus on riittävä matkabudjettiasi ajatellen. Toisaalta kannattaa huomioida myös se, että korttiin liitetyllä pankkitilillä on vain tarpeellinen määrä katetta ja kortin turvarajat vastaavat käyttöäsi.

Ota verkkopankkitunnukset mukaan matkalle, yllätysten sattuessa hoidat verkkopankin kautta turvallisesti ja sujuvasti pankkiasiat mistä päin maailmaa tahansa.

Vaikka sinulla olisi jo Credit/Debit-kortti, etenkin pidemmille matkoille kannattaa ottaa mukaan myös toinen kortti, Visa Debit Online (ent. Visa Electron) tai Visa Debit -pankkikortti. Tällöin sinulla on vararatkaisu, vaikka toiselle kortille sattuisi jotain. Muistathan kuitenkin säilyttää kortteja turvallisesti, jos pidät niitä eri paikoissa matkan aikana.

Tutustu korttivalikoimaamme tästä.

Muista tämä, kun maksat Visalla

Jos paikallinen valuutta on eri kuin euro, saattaa myyjä tai maksupääte tarjota euromääräistä maksua. Maksa kuitenkin aina paikallisella valuutalla, tällöin ostoksesi käännetään euroiksi Visan vaihtokurssilla, joka on monesti edullisempi vaihtoehto. Voit katsoa vaihtokurssin tästä.

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista