Miten rahoittaa piharemontti?

Vanhan pihan uudistaminen voi maksaa jopa noin 30 000 euroa. Hyvä nyrkkisääntö on, että uuden omakotitalon arvosta noin 10% on piharakentamisen osuus ja siitä pihasuunnitelman osuus noin 10%. Säästöpankin Kulutusluotto on tapa rahoittaa suurempia hankintoja: asiakkaanamme voit saada Kulutusluoton myös ilman vakuuksia.

Säästöpankin brändikuva.

Piharemontin hinta voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta helposti yli 30 000 euroon asti. Pienen rivitalopihan terassilaudoitus ilman työn osuutta maksaa noin 1000 euroa, mutta suunnittelu ja työn osuus voi vielä tuplata hinnan, mikäli käyttää ammattilaisia apunaan.

Kun haaveissa on tehdä isompi piharemontti, kannattaa käyttää apunaan pihasuunnittelijaa. Maanrakennus ja hyvät pohjatyöt takaavat sen, että investointi kantaa vielä vuosiksi eteenpäin Piharemontin toteutusta voi jakaa vaikka pienempiin osaprojekteihin tai hankkia kerralla rahoitus kuntoon koko projektin osalta.

Miten rahoittaa 5000, 15 000 tai 30 000 euron piharemontti?

Lammin Säästöpankin rahoitusasiantuntija Sari Häkkilä suosittelee harkitsemaan eri rahoitusvaihtoehtoja erikokoisiin budjetteihin.

– Kannattaa laskea, minkälaista kuukausierää on valmis maksamaan. Esimerkiksi vakuudettomassa kulutusluotossa on maksimissaan kahdeksan vuoden maksuaika ja se antaa lisäjoustoa pienten ja vähän suurempienkin hankintojen rahoittamiseen, vinkkaa Häkkilä.

Vakuudeton kulutusluotto sopii tilanteisiin, jossa luotto halutaan tilille nopeasti ilman lainaneuvottelua, tai tilanteisiin, joissa ei halua pantata omaa asuntoa tai muuta omaisuutta lainan vakuudeksi. Luottokortti sen sijaan sopii rahoitusvaihtoehdoksi silloin, kun kortin luottoraja riittää budjettiin. Luottokortin suosittelemamme luottoraja on 1,5-2 kertaa bruttotulot.

– Luottokortti on kohtuuhintainen ja vakuudeton tapa saada lisärahoitusta. Kun maksat laskun aina kerralla pois, saat helposti noin kuukauden verran korotonta maksuaikaa ja korttiin liitetyllä ostoturvavakuutuksella saat hankintoihin myös turvaa, muistuttaa Häkkilä.

Kun piharemontin budjetti lähenee esimerkiksi 15 000 euroa, vakuudeton kulutusluotto on oiva ratkaisu. Jos olet Säästöpankin asiakas, voit saada luottoa vakuudettomana jopa 30 000 euroa. Laina-aika on lyhyt, vuodesta kahdeksaan vuoteen. Jos olet Säästöpankin asuntolaina-asiakas ja palkka tulee Säästöpankkiin, saat kulutusluoton hintaan 3 kk:n euribor + 6,50 %, tilinhoitomaksu 6 euroa / kk. Se on edullisempi ja aina turvallisempi vaihtoehto kuin pikavippi.

– Luottopäätöksen saa nopeasti, eikä siinä ole lainaan liittyviä nostokuluja, kertoo Häkkilä.

Edullisempi korko puolestaan löytyy vakuudellisista luotoista, jotka sopivat suurempien hankkeiden rahoitukseen ja asiakkaillemme, joilla on pantattavaa omaisuutta, kuten oma asunto. Vakuudellinen kulutusluotto soveltuu esimerkiksi yli 10 000 euron lainatarpeeseen.

– Muistathan, että voit milloin tahansa maksaa kulutusluoton kokonaan pois tai tehdä siihen ylimääräisiä lyhennyksiä. Jos maksuaikaa haluaa pidemmäksi kuin kahdeksan vuotta, Häkkilä suosittelee velkakirjalainaa.

Muista kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys tuo mukavasti liikkumavaraa piharemontin budjettiin: työn osuuden voi vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa. Vähennys on 2 400 euroa vuodessa ja omavastuu on 100 euroa. Koska vähennys on henkilökohtainen, voit saada puolisosi kanssa yhteensä jopa 4 800 euron kotitalousvähennyksen.

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista