Remontoi harkiten – itseä varten vai myyntikuntoon?

Kevään korvilla saatat huomata helpommin erilaisia remonttitarpeita kodissasi. Onko aika ottaa remonttilaina ja tehdä asuntohaaveista totta omassa kodissasi? Vai olisiko kenties pienen pintaremontin aika ja suunnata katse kohti kodin vaihtoa? Koostimme avuksesi tietoa remontin rahoituksesta, toteutuksesta sekä oman kodin arvon nostamisesta pienellä pintaremontilla.

Asunnon kunnon ylläpitäminen on jatkuvaa tekemistä ja myös remontit kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Kodista on syytä pitää huolta niin asumismukavuuden kuin asunnon arvon säilymisenkin takia, vaikka myynti ei olisikaan ajankohtaista. Huolellinen ja tasainen ylläpito vähentää isoja remonttitarpeita ja niihin kuluvaa rahamäärää.

Remonttilaina suunnitelmien mahdollistajana – älä unohda budjetointia

Jos haaveissasi on kodin remontti, kannattaa budjetti miettiä etukäteen tarkasti. Vaikka remontit saattavatkin usein viedä enemmän rahaa kuin olit ajatellut, hyvä budjetointi voi olla apuna yllätyksienkin varalta. Sivuiltamme löytyy ilmainen budjettilaskuri, jonka avulla pysyt suunnitelmassasi. Aina kannattaa jättää varaa myös yllätyskuluille. Riippuen siitä, onko kyseessä esimerkiksi keittiöremontti tai kylpyhuoneremontti, kannattaa remontti suunnitella huolellisesti etukäteen, sillä pelkät purku- tai sähkötyöt saattavat tuoda ison loven budjettiin.

Energialainan avulla kohti vihreämpää tulevaisuutta

Energiaremontti tarkoittaa remonttia, jonka tavoitteena on kiinteistön tai rakennuksen energiatehokkuuden parantaminen tai uusiutuvan energian käyttöön ottaminen. Energiaremontilla vähennetään hiilijalanjälkeä esimerkiksi lämmitysmuodon vaihdolla, panostamalla lämmöneristykseen tai asentamalla aurinkopaneelit. Energiaremontti on sijoitus tulevaisuuteen, joka parhaimmillaan tuo säästöä energiakustannuksissa, parantaa asumisviihtyvyyttä ja nostaa kiinteistön arvoa.

Tahdomme kannustaa kotitalouksia energiatehokkaampiin ratkaisuihin siirtymisessä ja tarjoamme kampanja-ajan 15.5.–22.6.2023 energialainan nollamarginaalilla nykyisille ja uusille asuntolaina-asiakkaillemme.

Tutustu tarkemmin energialainaan

Miten remonttiasiat etenevät?

Kun olet kartoittanut ja suunnitellut haluamasi remontin, tehnyt tarkan budjetin ja varmistanut rahoituksen, on aika ryhtyä tuumasta toimeen. Jos teet remonttia asunto-osakeyhtiössä, sinun pitää tehdä muutostyöilmoitus taloyhtiölle. Taloyhtiöllä saattaa olla hyvinkin tiukkoja reunaehtoja esimerkiksi keittiö- tai kylpyhuoneremonteille. Asunto-osakeyhtiössä osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Kun remontti on valmistunut, taloyhtiö voi vaatia osakkaalta lopputarkastusta.

Kevyt pintaremontti ja kodin vaihto

Tämän hetkisessä asuntomarkkinatilanteessa suositellaan, että kodin vaihdon yhteydessä suurempien remonttien sijaan tehtäisiin pieniä pintaremontteja. Remonttikohteet kiinnostavat ostajia, sillä he saavat luoda kodista omanlaisensa. Jos juuri remontoitu keittiö ei ole mieleinen, saattaa ostopäätös jäädä tekemättä. Energiaremontin toteuttaminen tosin on järkevä vaihtoehto, sillä energiatehokkuus yleensä pienentää asumiskustannuksia ja nostaa kiinteistön arvoa – vaikuttamatta välttämättä esteettiseen ostopäätökseen.

Pienilläkin korjauksilla voi saada ihmeitä aikaan. Asunnon ostajat arvostavat avaruuden, raikkauden ja valoisuuden tunnetta, joten kaikkien pienten seinänaarmujen ja kolhujen korjaaminenkin voi viedä pitkälle. Voit maalata seinät valkoisiksi, vaihtaa ovia tai kaappien vetimiä. Jos keittiöön ei ole tulossa isompaa remonttia, voi keittiön ilmeen uudistaa kevyesti maalauttamalla kaappien ovet. Jopa kaakeleita voi maalata tai teipata ja tällä tavalla tuoda nopeasti uutta ilmettä kylpyhuoneeseen tai wc-tiloihin. Kylpyhuoneessa voi tarvittaessa vaihtaa helposti irralliset allaskalusteet uusiin. Myös lattioilla on merkitystä ja jopa pelkkä parketin hiominen voi vaikuttaa kohteen myyntiin.

Jos tunnistat asunnossasi remonttitarpeita, on se sitten pientä pintaremonttia tai isompaa uudistusta, rahoitat sen helposti ja joustavasti remonttilainalla. Säästöpankin remonttilaina räätälöidään aina yksilöllisesti, jotta talous pysyy tasapainossa myös lainaa lyhentäessä.

Tutustu lainavaihtoehtoihimme ja täytä lainahakemus kätevästi verkossa. Jos haaveissasi siintää kodin vaihto, Sp-Kodin ammattitaitoiset kiinteistönvälittäjät ovat apunasi!

 

Lue myös

Riskirakenteet, kuntokartoitus ja vastuunjako? Kiinteistönvälittäjän vinkit remonttikuntoisen asunnon ostoon

Milloin on oikea aika myydä asunto? Ei kannata odottaa omenapuiden kukintaan

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista