Rahasta kiinni – Säästöpankin podcast

Podcastissa käsitellään vaihtuvien vieraiden kanssa rahan vaikutusta elämään niin hyvässä kuin pahassa. Puheenaiheena ovat muun muassa, miksi raha riitelyttää parisuhteessa tai kuinka paljon vauva maksaa. Tarinansa kertoo myös Jouko, joka on lähes selättänyt 100 000 euron pelivelat, mutta miten?
Säästöpankin brändikuva

Löydät Rahasta kiinni -podcastin myös Spotifysta sekä Applen ja Googlen palveluista.

 

Kun raha lähtee käsistä - maksuhäiriöt 

Mitä tehdä, jos oma rahankäyttö lähtee käsistä? Pahimpana aikana Joukolla oli yli 100 000 euroa velkaa ja muovipussillisia avaamattomia laskuja kotona. Ensi vuonna Jouko viettää syntymäpäiviään toivottavasti velattomana miehenä. Maksuhäiriömerkinnät koskettavat lähes 400 000 suomalaista, mutta miten niistä voi selviytyä? Siitä puhumassa ovat Joukon lisäksi Takuusäätiön talousasiantuntija Marjut Puputti ja Säästöpankin talousvalmentaja Terhi Mali.  

Miksi raha riitelyttää?

Miksi raha on suurin riidanaihe parisuhteessa? Tästä aiheesta on puhumassa Väestöliiton psykoterapeutti Heli Vaaranen, joka on sitä mieltä, että jokaisen pitäisi säilyttää omat rahat, olipa sitten avioliitossa tai parisuhteessa. Heli myös paljastaa, mikä on asia, joka ei yleensä koskaan mene putkeen pariskunnilla. Mukana on myös Säästöpankin lakimies. 

Eläkkeelle nelikymppisenä? Nuorena säästäjäksi

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Oma isoäiti opetti Jamilla Heiskasen, 26, sijoittamaan. 18-vuotiaana nuori nainen osti ensimmäiset osakkeensa 20 eurolla. Pienistä opiskelijan tuloista nuori nainen sai kerrytettyä itselleen hyvän pesämunan, mutta miten se onnistui? Miksi nuorena kannattaa aloittaa säästäminen ja sijoittaminen? Mukana asiasta on keskustelemassa myös Säästöpankin sijoitusasiantuntija Eerik Nieminen.
 

Kuinka paljon vauva maksaa? 

Monille perheen perustaminen on nykyisin taloudellinen päätös. Kolmen lapsen äiti ja bloggaaja Minttu Storgårds oppi esikoisen synnyttyä, että tilillä on pakko olla ainakin sen verran taksirahaa, että pääsee viemään vauvan päivystykseen keskellä yötä. Kolmannen lapsen kohdalla, hän päätti listata exceliin raskaus- ja vauvavuoden menot. Paljonko vauvavuosi todella maksoi? Mukana on myös Säästöpankin talousvalmentaja Terhi Mali. 
 

Työelämän myllerrys – miltä tulevaisuuden työ näyttää?

Työelämä on murroksessa, mutta miten se vaikuttaa juuri sinuun? Monien identiteetti on rakentunut työn ja tittelin ympärille, mutta niin ei kannattaisi olla. Asiasta ovat puhumassa kirjailija, tulevaisuustutkija ja keksijä Perttu Pölönen sekä Säästöpankin pääekonomisti Henna Mikkonen. Ai niin, ja kuulet, mitä Pölösen mielestä kehitysmaat voisivat opettaa hyvinvointivaltioille. 
 

Kaipaatko apua taloutesi kuntoon laittamisessa? Jätä meille yhteydenottopyyntö tai varaa meille aika, autamme mielellämme.

 

Ajankohtaista