Säästöpankille Lipper Fund Awards -palkintoja – pitkäjänteinen työ asiakkaiden hyödyksi tuottaa tulosta

Refinitiv Lipper Fund Awards on jakanut tämän vuoden rahastopalkinnot. Säästöpankin rahastot palkittiin tänäkin vuonna arvostetuilla Lipper-palkinnoilla parhaina pohjoismaisina rahastoina.

Refinitiv Lipper Fund Awards 2022 on jakanut vuosittaiset rahastopalkinnot. Säästöpankin rahastoista Säästöpankki Lyhytkorko ja Säästöpankki Pienyhtiöt voittivat Lipper-palkintoja parhaina pohjoismaisina rahastoina lyhyiden korkorahastojen ja Suomi-osakkeiden sarjoissa. Ulkopuolisen tahon antama tunnustus on osoitus pitkäjänteisestä ja johdonmukaisesta työstä sekä Säästöpankkien Varainhoidon korko- ja osakepuolen osaamisesta.

”Näiden palkintojen voittaminen erittäin kilpailluilla rahastomarkkinoilla on kovan luokan kunnianosoitus ja todiste rahastojemme kilpailukyvystä. Olemme iloisia, että pitkäjänteinen työ asiakkaidemme taloudellisen hyvinvoinnin turvaamiseksi on tuottanut tulosta. Olemme pitkään panostaneet omaan vahvaan osaamiseen ja salkunhoitajat tekevät työtä suurella intohimolla. Monipuolisella ja palkitulla tuotevalikoimallamme tahdomme vastata erilaisten asiakkaiden tarpeisiin ja tuoda esiin pitkäaikaissäästämisen merkitystä oman varallisuuden kartuttamisessa. Vastuullisuus on suuressa roolissa kaikissa rahastostoissamme ja teemme paljon työtä ollaksemme edelläkävijä vastuullisuuteen liittyvissä kysymyksissä”, sanoo Sp-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja ja Säästöpankkiryhmän varainhoidon johtaja Petteri Vaarnanen.

Sijoitusfilosofia, pitkäjänteisyys ja tiimityö – menestyvän salkunhoidon perusta

Säästöpankkien Varainhoidon salkunhoitotiimissä yhdistyy monipuolinen osaaminen, alan pitkä kokemus, analyyttinen tietotaito sekä sijoitusmarkkinoiden syvällinen tuntemus.

”Rahaston strategia on osoittanut toimivuutensa ja pitkäjänteinen työ palkitsee. Markkina näyttää vihdoinkin muuttuvan ja tie ulos negatiivisista koroista on näköpiirissä. Rahasto toimii mainiosti myös muuttuvassa korkoympäristössä ja uskomme, että sijoitusmahdollisuudet lisääntyvät normalisoituvassa korkoympäristössä. Jatkamme samalla tavalla osuudenomistajien eteen työskentelyä”, sanoo myös viime vuonna palkitun Säästöpankki Lyhytkorko -rahaston salkunhoitaja Mikko Rautiainen.

”Voitot ilmentävät sijoitustiimimme korkeatasoista osaamista ja ammattitaitoisuutta. Rahaston pitkään historiaan sisältyy lukemattomia erittäin hyviä sijoituspäätöksiä, mutta myös muutamia päätöksiä, joista on kertynyt hyvää oppia”, sanoo salkunhoitaja Olli Tuuri, joka on luotsannut Säästöpankki Pienyhtiöt -rahastoa sen perustamisesta vuodesta 2011 alkaen.

Säästöpankkien Varainhoidon toiminnan ytimessä on tahto olla asiakkaan pitkäaikainen talouden kumppani ja toimia pitkäjänteisesti suomalaisten säästäjien hyväksi.

”Sijoittajan pitää muistaa, että säästäminen sekä sijoittaminen on pitkäjänteistä ja vaatii varsinkin tällaisina epävarmoina aikoina kärsivällisyyttä. Matkalle mahtuu monenlaisia kuukausia, mutta olemme osoittaneet, että sijoitusstrategiamme toimii hyvin nopeastikin muuttuvassa markkinaympäristössä”, sanoo Vaarnanen.

Säästöpankin Lipper Fund Awards -palkitut rahastot:

Pohjoismaiset rahastot:

Lyhyiden korkorahastojen sarja
Säästöpankki Lyhytkorko B (5 vuotta)
Säästöpankki Lyhytkorko B (10 vuotta)

Suomi-osakkeet -sarja 
Säästöpankki Pienyhtiöt B (3 vuotta)
Säästöpankki Pienyhtiöt B (10 vuotta)

Refinitiv Lipper on johtava kansainvälinen ja puolueeton rahastoanalyysien ja -vertailujen tuottaja. Arvostettuja Refinitiv Lipper Fund Awards -palkintoja jaetaan vuosittain parhaimmille rahastoille ja varainhoito- sekä rahastoyhtiöille ympäri maailmaa.

Lisätietoja:

Petteri Vaarnanen
Sp-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja ja Säästöpankkiryhmän varainhoidon johtaja
petteri.vaarnanen@saastopankki.fi, 040 721 8779

Säästöpankkien Varainhoito tarjoaa aktiivista ja yksilölliset tarpeet huomioivaa varainhoitoa yksityishenkilöille, yrityksille ja instituutioille. Olemme vastuullinen ja täysin kotimainen toimija. Toimintaperiaatteemme on pitkäjänteinen ja läheinen kumppanuus asiakkaidemme kanssa.

Säästöpankkiryhmä on edistänyt yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia jo 200 vuoden ajan. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus.  Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista