Säästöpankkiryhmä lahjoitti yli 2 miljoonaa euroa - pääpaino lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisessa

Säästöpankit jakavat vuosittain merkittävän osan tuloksestaan hyvän tekemiseen. Vuonna 2023 Hyviä tekoja -kampanjassa lahjoituksia jaettiin lähes 860 000 euron edestä, ja Säästöpankit päättivät lahjoituskohteensa paikallisten asukkaiden kanssa. Viime vuoden tapaan lahjoituksissa korostui lasten ja nuorten hyvinvointi. Lisäksi lahjoituksia tekivät Säästöpankkisäätiöt. Kaikkien lahjoitusten yhteissumma nousi yli kahteen miljoonaan euroon. 

Harrastaminen, niin urheilun kuin kulttuurin parissa tukee hyvinvointia. Säästöpankit ovatkin jälleen panostaneet tähän jokavuotisella Hyviä tekoja -kampanjallaan. Kun ensimmäinen Säästöpankki perustettiin vuonna 1822, sen tehtäväksi tuli yhteiskunnallisesti tärkeä missio: auttaa Suomen työteliästä kansaa vaurastumaan ja hoitamaan talouttaan paremmin. Sama missio jatkuu edelleen, ja Säästöpankit jakavat vuosittain merkittävän osan tuloksestaan paikallisen elinvoiman ja hyvinvoinnin tukemiseen.

Vastuullisuus on tekoja

Vastuullisuustyö on osa Säästöpankkiryhmän strategiaa ja se näkyy jokapäiväisten valintojen lisäksi hyvän tekemisessä. Vuoden 2023 teema on ollut taloudellinen hyvinvointi ja Säästöpankkiryhmä on panostanut lahjoituskohteiden valinnoissa erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin. Tavoitteena oli jakaa vähintään puolet lahjoituksista lapsille ja nuorille, ja siinä on onnistuttu.

”Vastuullisuus on tärkeä osa toimintaamme ja mikä sen parempi tapa ottaa yhteiskuntavastuuta kuin auttaa yhteisöjen ja yksilöiden hyvinvointia. Olemmekin tänä vuonna tukeneet lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä mielenterveystyötä yli kahdella miljoonalla eurolla muun muassa Hyviä tekoja -kampanjassa sekä Säästöpankkisäätiöiden kautta”, iloitsee Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja Karri Alameri.

Suuri osa lahjoituksista lasten ja nuorten hyvinvointiin

Hyviä tekoja -kampanjassa paikalliset asukkaat saavat äänestää itselleen tärkeitä lahjoituskohteita, jonka kautta pankit saavat tukea päätöksentekoon. Tänäkin vuonna suuri osa lahjoituksista jaettiin paikalliseen harrastus- ja seuratoimintaan ympäri Suomen. Niin ikään nuorten mielenterveystyö sai ääniä ja tähän tärkeään työhön jaettiin lahjoituksia useilla alueilla.

”On ilo nähdä, miten hyvin Säästöpankkiryhmän taloudellisen hyvinvoinnin teema on otettu vastaan. Lasten ja nuorten hyvinvointi lähtee arjen pienistä teoista, kuten monipuolisista harrastusmahdollisuuksista. Kampanjan lahjoituskohteiden kautta olemme päässeet aiempien vuosien tapaan todistamaan lukuisia tarinoita ympäri Suomen”, jatkaa Alameri. 

Hyviä tekoja -kampanjan lahjoitusten lisäksi Säästöpankkisäätiöt sekä Säästöpankit ovat vuoden aikana lahjoittaneet apurahoja koulutukseen ja tutkimukseen yli miljoona euroa. Säästöpankkiryhmä tuki joulukuussa Pelastakaa Lapset ry:n työtä lahjoittamalla joulukeräykseen 10 000 euroa. Lahjoituksella Pelastakaa Lapset jakaa kotimaassa vähävaraisille lapsiperheille ruoka-apua, harrastus- ja oppimateriaalitukea sekä tarjoaa lapsiperheille arjen tukea, kuten tukihenkilöitä ja tukiperheitä. Osa lahjoituksesta kohdistuu Gazaan, jossa kriisin keskellä oleville perheille tarjotaan välttämättömiä perustarvikkeita, kuten ruokaa ja lämpimiä vaatteita, psykososiaalista tukea sekä lääkkeitä ja terveydenhoitoa.

Lisätiedot:  

Karri Alameri
Säästöpankkiliiton toimitusjohtaja
+358 45 656 5250, karri.alameri@saastopankki.fi 

Säästöpankkiryhmä on edistänyt yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia jo 200 vuoden ajan. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista