Vakuutusyhtiöt ja pankit syventävät yhteistyötä, kiikarissa pienet yritykset

Vakuutus- ja pankkialan yhteispeli syvenee entisestään.
Viimeisimpänä joukko Säästöpankkeja ja LähiTapiolan alueyhtiöitä ilmoitti, että ne alkavat tehdä yhteistyötä pienten yritysten sekä maa- ja metsätalousyrittäjien palvelemisessa.
LähiTapiola-ryhmä on hakenut yritysasiakkaissa uutta yhteistyökuviota sen jälkeen, kun vakuutusyhtiön osittain omistama S-Pankki myi viime vuonna pk-yritys- sekä maa- ja metsätalousliiketoimintansa Oma Säästöpankille. Oma Säästöpankki toimii erillään Säästöpankkiryhmästä.

Lahdessakin toimiva LähiTapiola Vellamo haluaa pankkiyhteistyöllä tarjota yritysasiakkailleen lisää rahoituspalveluja. Kuva: Pirjo Kamppila 

– S-Pankki teki ratkaisun, että se luopuu sekä maatila- että yritysrahoituksen liiketoiminnasta. Siitä lähtien meillä on ollut tyhjä aukko, varmentaa toimitusjohtaja Ahti Haataja tiistaina alueelliseen yhteistyöhön Helmi Säästöpankin kanssa lähteneestä LähiTapiola Vellamosta.

Haatajan mukaan pienten ja keskisuurten ”pienessä päässä” eli alle 20 hengen yrityksissä sekä maatalousyrittäjillä rahoituksen saaminen pankeista on ollut viime aikoina ”erittäin haasteellista”.

Vastatakseen tähän kysyntään LähiTapiola on liittoutunut rahoituksen tarjoamisessa muun muassa joukkorahoituspalvelu Fundun kanssa.

– Säästöpankki-yhteistyö yritys- ja maatila-asiakkaiden osalta on oiva lisä palveluverkkoon, Haataja kehuu.

"Kokonaisvaltaista palvelua"

Pankin puolelta yhteistyön tarkoitus on tarjota kokonaisvaltaisempaa palvelua, kertoo Helmi Säästöpankin toimitusjohtaja Henry Udd. Helmi ei ole aiemmin tarjonnut yritysasiakkaille vakuutuspalveluja.

– Turvaaminen on yksi tärkeä elementti, kun käydään yritysasiakkaiden kanssa keskustelua. Yhteistyön avulla pystymme tarjoamaan palveluita käytännössä samalta luukulta, Udd sanoo.

Uddin mukaan rahoittaja saa samalla lisää tietoa siitä, minkälaisia mahdollisia riskejä liiketoimintaan tai siihen kuuluviin vakuuskohteisiin liittyy.

Säästöpankki-yhteistyö on oiva lisä palveluverkkoon.Toimitusjohtaja Ahti Haataja

– Jo rahoitusneuvottelussa tulee hyvin paljon asioita esille esimerkiksi turvaamiseen liittyen. Helpottaa tekemistä, että voidaan viedä valmiilla tiedoilla keskustelua eteenpäin meidän kumppanillemme.

LähiTapiola Vellamo toimii Päijät-Hämeen lisäksi Kouvolan, Hyvinkään ja Riihimäen seuduilla. Helmi Säästöpankki toimii vuorostaan Lahden, Hollolan, Heinolan ja Padasjoen alueilla.

Päijät-Hämeen alueella yhteistyösopimuksen on allekirjoittanut Helmi Säästöpankin lisäksi Sysmän Säästöpankki.

Alueelliseen yhteistyöhön on lähtenyt tähän mennessä yhteensä seitsemän Säästöpankkia ja viisi LähiTapiolan alueyhtiötä.

 

Tuomas Haakana Etelä-Suomen Sanomat

Aluperäinen uutinen www.ess.fi/uutiset/talous/art2500122

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista