Tahdotko tuottoa vai tyydytkö yritystiliin?

Jos investointeja ei ole näköpiirissä, kassaan kertyneet rahat kannattaa sijoittaa

Kimmo Kaarenoja
Lammin Säästöpankin yrityspankin sijoituspankkiiri Kimmo Kaarenoja tapaa työssään eniten pitkän linjan yrittäjiä. Moni heistä on miettinyt tulevaisuutta yritystoiminnan jatkumisen kannalta, mutta harva on pohtinut yrityksen talouden näkymiä. Rahoja ei kannata makuuttaa tilillä, vaan ne voi laittaa poikimaan sijoittamalla.
– Pidempään toiminnassa olleilla yrityksillä on yleensä hyvä tilanne: Vierasta pääomaa ei ole enää jäljellä ja kassavaroja on jo kertynyt jonkin verran. Jos investointejakaan ei ole näköpiirissä, on hyvä hetki miettiä, miten pääoma saataisiin tuottamaan yritystiliä paremmin.

Jokainen sijoitussuunnitelma on erilainen

Sijoitusasioita ratkotaan aina kyseessä olevan yrityksen tai yrittäjän näkökulmasta. Sijoituspankkiiri ottaa ehdotuksessaan huomioon yrityksen nykytilanteen ja tulevaisuuden, kirjanpidon, verotuksen ja kuuntelee muita tarpeita.
– Vaihtoehtoja on monia, ja sijoitusratkaisusta voidaan tehdä myös sellainen, joka sitouttaa ja palkitsee henkilökuntaa. Esimerkiksi IT-alan yritys voisi sitouttaa ohjelmoijia niin, että heidän vuosituloistaan maksetaan heille jokin summa ryhmäeläkevakuutukseen, ja jos työntekijät sitoutuvat esimerkiksi 5 vuodeksi edun myöntäneeseen työnantajaan, niin eläkkeelle jäätyään ryhmäeläkevakuutuksen varat ovat heidän käytössään. 

Vastuullisuus on kasvava trendi

Kaikki yrityspankin käytössä olevat Sp-Rahastoyhtiön rahastot tekevät vastuullista sijoittamista. Vastuullisuus on kasvava trendi myös yritysten sijoittamisasioissa ja se kiinnostaa koko ajan enemmän.
– En osaa sanoa, kuinka paljon vastuullisuus vielä vaikuttaa itse sijoituspäätöksiin. Kun sijoitukset tehdään Säästöpankissa, niin asiakas voi olla varma siitä, että ne täyttävät vastuullisen sijoittamisen sovitut periaatteet (ESG). Vastuullisuus näkyy myös siinä, että asiakkaat haluavat välttää sijoituksia yrityksiin, joiden liiketoiminnalla mahdollistetaan pikalainamarkkinoita, Kaarenoja jatkaa.

Henkilökohtaista palvelua omalta yhteyshenkilöltä

Lammin Säästöpankin yrityspankin asiakkaat tavoittavat Kaarenojan kätevästi oman yhteyshenkilönsä kautta tai suoralla yhteydenotolla. Sijoitukset vaativat hoitoa ja siksi pankista ollaan tiiviisti yhteydessä asiakkaisiin.
– Meillä jokaiselle yrittäjälle on nimetty oma yhteyshenkilö, jonka kautta minuunkin saa helposti yhteyden. Asiat hoituvat ketterästi, eikä yrittäjän arki häiriinny esimerkiksi viivästyneen päätöksenteon takia. Ensiluokkaisten sijoitustuotteiden lisäksi Lammin Säästöpankista saa siis myös loistavaa palvelua.
Kaarenoja kannustaa yrittäjiä hyödyntämään yrityspankin laajaa kumppaniverkostoa, joka mahdollistaa asian kuin asian hoitamisen aina vakuutuksista rahoitukseen asti.
– Autamme mielellämme yrittäjiä myös henkilökohtaisten pankkiasioiden hoitamisessa. Kun yrittäjän tavoitteet ovat selvillä, me teemme tahdosta totta ja talousasiatkin sujuvat suunnitellusti!

Sijoituspankkiiri
Kimmo Kaarenoja
p. 040 586 4702

KUTSU YRITYSPANKKI KYLÄÄN! 

Kaikki yrittäjän puolesta – yksi yhteyshenkilö!

Lammin Säästöpankin yrityspankki palvelee kaikenkokoisia yrityksiä Keski-Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä ns. yhden luukun periaatteella. Jokaisella asiakkaalla on oma yhteyshenkilö, jonka tavoittaa helposti suorasta puhelinnumerosta ja sähköpostiosoitteesta. Oman yhteyshenkilön kautta yrittäjä tavoittaa pankin sijoitus- ja lakiasiantuntijat ja laajan kumppaniverkoston, joilta löytyy erilaisia ratkaisuja mm. vakuutuksiin, osamaksuihin ja rahoitukseen.
 
Kirjoitettu
Tyyppi

Uutinen

Julkaisija

Ajankohtaista