Rahastosäästämisen etuja

Millaisen tulevaisuuden tahdot? Rahastosäästäminen on hyvä keino tavoitteidesi toteuttamiseen ja elämänkaaren eri vaiheisiin varautumiseen. Myös sijoittamisen aloittaminen on helppoa – ota yhteyttä, niin suunnitellaan sinulle ajallisesti, tavoitteellisesti ja riskitasoltaan sopivin tapa säästää.

Jätä yhteydenottopyyntö

Rahastosäästäminen Säästöpankissa 

Rahastomme ovat menestyneet myös alan kilpailuissa. Sp-Rahastoyhtiö palkittiin maaliskuussa 2018 Suomen parhaana osakevarainhoitajana. Valikoimaamme kuuluu korko-, osake- ja yhdistelmärahastoja, yhteensä liki parikymmentä eri vaihtoehtoa. 

Varaa aika tapaamiseen - kartoitetaan säästötavoitteesi ja riskinsietokykysi Oman talouden tuokiossa tai osta rahastoa suoraan verkkopankissa.

Miten rahastoihin säästetään? 

Sinä päätät, miten haluat säästää. Voit säästää rahastoihin säännöllisesti, esimerkiksi kuukausittain pienemmällä summalla tai isomman summan kerralla. Tärkeintä on päästä liikkeelle! Mitä aiemmin aloitat, sitä paremmin varallisuutesi voi kasvaa. Sijoitus on myös hyvä lahja esimerkiksi lapselle tai itsenäisen elämän kynnyksellä olevalle vasta-valmistuneelle. 

Rahastosäästämisen edut

1) Sijoittamisen ammattilaiset apunasi

Säästöpankin rahastoihin sijoittaessa sijoittamisen asiantuntijat tekevät työn puolestasi, eikä sinun tarvitse esimerkiksi käyttää aikaa osakekurssien seuraamiseen. Asiantuntijamme seuraavat markkinoita päivittäin ja tekevät sijoituspäätöksiä tuoreiden talouskatsausten ja tutkimustiedon perusteella.

2) Suuret arvopaperierät, pienemmät kustannukset

Valitsemalla rahastomme, pääset hyötymään suursijoittajan eduista – vaikka itse sijoittaisitkin vain pienempiä summia kerralla. Sijoitusrahastot käyvät yleensä kauppaa suurilla arvopaperierillä pienemmin kustannuksin kuin yksityinen sijoittaja.

3) Rajatut riskit

Sijoitusrahasto hajauttaa sijoituksiaan useisiin eri kohteisiin, jolloin riskit pienevät tehokkaasti. Riski vaihtelee rahastotyypin sekä yksittäisen rahaston mukaan. Ammattitaitoiset sijoitusneuvojamme auttavat sinua löytämään omiin tavoitteisiisi ja riskinsietohaluusi sopivan rahaston.

4) Oston ja myynnin nopeus

Rahasto-osuuksien ostaminen ja myyminen on helppoa ja nopeaa. Voit vaihtaa kuukausittaista säästösummaa tai muuttaa sijoituksesi rahaksi jokaisena pankkipäivänä. Rahastoja voit ostaa suoraan verkkopankissa. 

5) Säännöllinen säästäminen ja aika tasoittavat suhdannevaihteluja 

Säästämisessä säännöllisyys on tärkeää – voit esimerkiksi valita tietyn summan, joka menee kuukausittain automaattisesti tililtäsi tiettyyn rahastoon. Pitkällä aikavälillä suhdannevaihteluissa piilee myös mahdollisuus: kun kurssit ovat alhaalla, saat samalla säästösummalla enemmän rahasto-osuuksia.

6) Mahdollisuus veroetuihin

Suomen lain mukaan sijoitusrahastot ovat verovapaita yhteisöjä. Ne eivät siis maksa veroja myyntivoitoista eivätkä saamistaan osingoista tai koroista. Siksi salkunhoitaja voi sijoittaa pääoman ja tuoton täysimääräisenä uudestaan markkinoille. Ulkomaisten sijoitusten tuotoista voidaan kuitenkin periä veroja, esimerkiksi osingoista perittävää lähdeveroa.

Rahastosäästäjä maksaa veron vasta sitten, kun hän myy osuuksiaan pois. Lue lisää rahastojen verotuksesta.

7) Viranomaisvalvonta takaa osaltaan sijoittajansuojaa

Jokaisella sijoitusrahastolla on toiminnastaan ja sijoituspolitiikastaan Finanssivalvonnan vahvistamat säännöt, joiden noudattamista valvotaan tarkasti.

Vastuullinen sijoittaminen 

Otamme vastuullisuuden huomioon kaikessa toiminnassamme, myös sijoittamisessa. Rahastojemme vastuullisuudesta huolehtii Säästöpankkien omistama Sp-Rahastoyhtiö. Sen tehtävänä on hallinnoimistamme asiakkaidemme varoista huolehtiminen sekä hyvän pitkän aikavälin tuoton saavuttamiseen pyrkiminen. Lue lisää vastuullisuudesta sijoittamisessamme. 

Kiinnostuitko rahastosäästämisestä? Katso, miten rahastomme pärjäävät! 

Millaisia Säästöpankin rahastot ovat? Entä miten ne pärjäävät? Täältä löydät lisätietoa kaikista rahastoistamme ja niiden arvon kehityksestä.  

Kiinnostuitko rahastoista ja sijoittamisen aloittamisesta? Jätä yhteydenottopyyntö.

Säästöpankin brändikuva