Helpotusta asiakkaillemme: verkkomaksuun yksivaiheinen tunnistautuminen

Säästöpankin verkkomaksun prosessia yksinkertaistetaan 10.11.2022 lähtien. Jatkossa verkkomaksun vahvistamiseen, esimerkiksi verkkokaupalle tai matkojen tarjoajalle, tarvitaan vain yksi vahvistaminen. Tunnistautumisvaihtoehdot säilyvät ennallaan, eli Säästöpankki Tunnistus -sovellus tai paperinen avaintunnuskortti yhdessä tekstiviestilisävahvistuksen kanssa.

Mikä muuttuu?

Tähän saakka Säästöpankin verkkomaksun tekemiseksi asiakas on ensin kirjautunut Säästöpankin mobiili- tai verkkopankkiin Säästöpankki Tunnistus -sovelluksella tai avaintunnuslukukortilla ja tekstiviestilisävahvistuksella, jonka jälkeen hän on erikseen vahvistanut maksun Säästöpankki Tunnistus -sovelluksella tai tekstiviestilisävahvistuksella.

Jatkossa vahvistettavan maksun tiedot (saaja, saajan tilinumero ja maksun määrä) näkyvät Säästöpankin verkkomaksun etusivulla. Asiakas tunnistautuu ja vahvistaa maksun toteuttamisen palvelun etusivulla. Tämän jälkeen asiakas voi vielä valita haluamansa maksutilin ja hyväksyä maksun toteuttamisen. Maksun hyväksyminen ei vaadi enää erillistä vahvistamista Säästöpankki Tunnistus -sovelluksella tai tekstiviestilisävahvistuksella.

Tavoitteena helppo ja yhtenäinen verkko-ostaminen

Teemme jatkuvasti kehitystöitä, jotta asiakkaamme voivat asioida mahdollisimman sujuvasti verkossa – tietoturvallisuus huomioiden. Lue lisää turvallisuudesta.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista