Opiskelu kannattaa aina! Turun seudun lahjoituskohteissa korostuivat oppilaitokset

Turun alueen paikalliselle Säästöpankille tuli yhteensä liki 90 ehdotusta lahjoituskohteista kevään 2018 Hyviä tekoja -vastuullisuuskampanjan aikana. Kohteille annetut yleisöäänet antoivat pankin hallitukselle hyvän suunnan tukien jakamiseen. ”Saatu äänimäärä ei ollut ainoa kriteeri tuen saamiseen, vaan pienemmälläkin äänimäärällä oli mahdollista saada tukea, kun asia katsottiin hallituksessa tärkeäksi. Tämän vuotisten lahjoituskohteiden teemaksi valittiin lapset ja nuoret, kertoo Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jussi Hakala.

Turun seudun Säästöpankin lahjoitustilaisuus 2018
Lahjoitustilaisuudessa otetussa kuvassa hymyilevät säästöpankkilaiset sekä Turun Yliopiston ja Turun Ammattikorkeakoulun edustajat. Kuva: Esko Keski-Oja

Suurin tuki korkeakoulujen toiminnan tukemiseen

Suurimmat tukisummat myönnettiin tänä vuonna Turun Yliopistolle Intoa! Yrittäjyystekokilpailuun sekä Turun Ammattikorkeakoululle. 

Turun Ammattikorkeakoululle tuki myönnettiin oppilaitoksen varainhankintaan, Osaamisantiin ja se suunnataan rahoituksen opetuksen tukemiseen. ”Olemme tehneet Turun Ammattikorkeakoulun kanssa hyvää yhteistyötä jo vuodesta 2011. Yhteistyö on antanut opiskelijoille harjoittelu- ja kesätyöpaikkojen kautta mahdollisuuden opinnäytetyöhön ja jopa vakituiseen työsuhteeseen Säästöpankissa. Meitä yhteistyö on auttanut löytämään rahoitusalasta kiinnostuneita opiskelijoita sen lisäksi, että olemme voineet kasvattaa pankkialan tunnettavuutta ja kiinnostavuutta opiskelijoiden keskuudessa. Tällä hetkellä meillä onkin palkkasuhteessa kuusi henkilöä, jotka ovat työllistyneet meille kummioppilastoiminnan kautta. Lisäksi meillä oli kesätyösuhteessa opiskelijoita”, summaa Hakala.

Liedon Säästöpankin toimialueella vuoden 2018 Hyviä tekoja -tukea saivat:

Intoa! Yrittäjyystekokilpailu, Turun Yliopisto 30 000 €
Turun Ammattikorkeakoulu, Osaamisanti 25 000 €
Loimaan Palloseura, tekonurmikenttä Loimaalle 5 000 €
Peimari United, liikunnallista toimintaa lapsille 3 500 €
Turun Kehitysvammaisten tuki ry 2 000 €
Liedon lukion opiskelijat 1 500 €
SB Naantali P03 1 000 €
Turun Nappulaliiga 1 000 €
Aurajoen Nuorkauppakamari ja Turun Kaupunkilähetys ry 1 000 €

Säästöpankit ovat olleet mukana rakentamassa suomalaisten yhteisöjen ja yksilöiden hyvinvointia jo perustamisestaan lähtien vuodesta 1822. Tämäkin tarina on osa hyviä tekoja, joissa Säästöpankki on ollut ylpeänä mukana. Lue lisää Säästöpankin vastuullisuudesta.

 
Kirjoitettu
Kategoriat
Hyvia tekoja
Tyyppi
Uutinen

Ajankohtaista