Maa- ja metsätilan rahoitus

Oletko ryhtymässä maa- tai metsätalousyrittäjäksi? Tai tarvitsetko kenties rahoitusta maa- tai metsätilasi investointeihin? Ota yhteys asiantuntijoihimme ja löydetään sinulle sopivin rahoitusratkaisu.

Iloinen vanhempi mies puhuu puhelimessa ja hymyilee. Hän voi ottaa rennosti, sillä talousasiat hoituvat Säästöpankin asiantuntijan kanssa.
Rahoitusratkaisun valinta alkaa tarpeiden tunnistamisesta. Käymme tapaamisessa kanssasi yhdessä läpi tarvittavan rahoituksen lisäksi tilan toimintaan liittyvät tulevaisuuden näkymät, suunnitelmat ja laskelmat. Näin löydät maa- tai metsätilasi tarpeisiin varmasti sopivimman vaihtoehdon – olipa kyseessä sitten käyttöpääoman tarve, kausirahoitus tai investointi.

Luotollinen yritystili

Luotollinen yritystili turvaa käyttöpääomasi riittävyyden lyhytaikaisissa ja kausiluonteisissa rahoitustarpeissa. Luotollisen tilin avulla varmistat maatilasi maksuvalmiuden kaikissa tilanteissa.

Luotollisen yritystilin etuja:

  • Tili toimii maatilan maksuliiketilinä. Voit kytkeä siihen kaikki maksuliikepalvelut.
  • Tilille tulevat suoritukset pienentävät käytössä olevaa luottosaldoa.
  • Voit nostaa luottoa tililtä sovittuun luoton enimmäismäärään asti.
  • Luotto on jatkuvasti maatilasi käytettävissä.
  • Maksat korkoa luotosta vain käytetystä määrästä. 

Joustava laina pankista

Oikein mitoitettu laina on hyvä keino maatilasi investointien ja käyttöpääoman rahoittamiseen. Lainalla voit rahoittaa niin lyhytaikaiset tarpeet kuin pidemmän tähtäimen investoinnit. Sovi maatilasi tarpeita vastaavasta lainasta ja sen tarkemmista ehdoista oman Säästöpankkisi kanssa.

Lainan takaisinmaksuohjelma mitoitetaan tarpeidesi ja maatilasi maksuvalmiuden mukaan. Tarvittaessa voit saada joustoa lyhennyksiin jatkamalla laina-aikaa tai sopimalla lyhennysvapaista jaksoista.

Pankkilainan hinta muodostuu lainan pääomalle maksettavasta korosta sekä hoitoon ja nostoon liittyvistä maksuista. Maatilan taloudellinen asema, tulevaisuuden näkymät sekä lainalle annettava vakuus vaikuttavat myös kokonaishinnoitteluun.

Korkotukilaina

Osaan investoinneista voit saada myös korkotukilainaa tai avustuksia. Asiantuntijamme auttavat sinua näihin liittyvissä hakemuksissa.

Korkotukilainan myöntäjänä toimii pankki. Muistathan, että tuettavan hankkeen voit aloittaa vasta, kun siihen on saatu päätös ELY-keskukselta. Liitä pankin lainalupauksen investointihakemuksesi liitteeksi.     

Osamaksu ja leasing

Voit rahoittaa investoinnin myös osamaksusopimuksella. Hankinnan kohde toimii lainan vakuutena, joten et tarvitse muita vakuuksia.

Jos valitset investoinnin rahoitusmuodoksi leasingin, teet käytännössä pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Näin maatilasi pääomaa ei sitoudu omistamiseen.

Lainaturvasta apua yllättäviin tilanteisiin

Maatilan kehittämistä suunniteltaessa on tärkeää pitää huolta omasta ja perheen jaksamisesta ja taloudesta myös odottamattomissa tilanteissa. Säästöpankin Lainaturva antaa suojaa esimerkiksi lainanmaksajan vakavan sairauden, työkyvyttömyyden tai kuoleman varalta.

 

Hyödyllisiä linkkejä maatilasi raha-asioihin liittyen:

Verohallinto
Maa- ja metsätalousministeriö
Maaseutuvirasto
MTK
ProAgria


Tarvitsetko rahoitusta maa- tai metsätilasi toimintaan? Varaa aika lähimpään pankkiisi.

Yhteistyökumppanimme Lähitapiolan asiantuntijat apunasi maatilan suurissa ja pienissä muutoksissa

Myös yhteistyökumppanimme LähiTapiola tahtoo olla asiakkaidemme tukena eteen tulevissa muutoksissa. Saat käyttöösi ammattitaitoisten asiantuntijoiden osaamisen ja oman yhteyshenkilön, jonka kanssa asiat hoituvat mutkattomasti. Lupaamme yhdessä LähiTapiolan kanssa, että olemme sinuun nopeasti yhteydessä, kun meitä tarvitset.

LähiTapiola turvaa terveyden, talouden ja turvallisuuden.

Onnistutaan yhdessä! Mies ja nainen hyppäävät ilmaan ja heittävät ylävitoset, koska Säästöpankki on auttanut heitä pärjäämään.

Kirjoita paikallisen Säästöpankin nimi tai konttoripaikkakunta. Hinnaston näet valitsemalla pankkisi listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14