Kapitalisaatiosopimus

Haetko keinoja yrityksesi sijoitusvarallisuuden pitkäjänteiseen hallintaan? Kapitalisaatiosopimukseen voit valita monipuoliset sijoituskohteet yrityksesi tuotto-odotuksen ja riskinsietokyvyn mukaisesti.

Säästöpankki on sparraava kumppani talousasioissa sekä henkilöasiakkaille että yrityksille.

Kapitalisaatiosopimus pitkäaikaiseen sijoittamiseen

Kapitalisaatiosopimus sopii pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Vakuutusmaksut sijoitetaan yrityksen valitsemiin sijoituskohteisiin, joiden perusteella vakuutussäästön arvo määräytyy.

Valittavanasi on eri omaisuusluokkiin kuuluvia sijoituskohteita yrityksesi tuottotavoitteen ja riskinottohalukkuuden perusteella. Voit vaihtaa sijoituskohteita joustavasti tavoitteen ja markkinatilanteen mukaan. Vuosittain kuusi (6) ensimmäistä vakuutusmaksujen sijoitussuunnitelman muutosta tai jo kertyneen vakuutussäästön uudelleensijoitustoimeksiantoa ovat maksuttomia.

Sopimus on aina määräaikainen. Sijoitusaika on 5‒20 vuotta.

Valitse itse sijoituskohteet tai käytä varainhoitajiemme suosituksia

Ennen kuin otat Kapitalisaatiosopimuksen, pankin asiantuntija tekee sijoittajaprofiilin kartoituksen, jolla selvitetään yrityksesi riskinottohalu ja tuotto-odotus. Kartoituksessa selviää, onko sijoittajakuva varovainen, maltillinen vai tuottohakuinen. Sijoituskohteet valitaan kartoituksen mukaan monipuolisista kotimaisista Sp-Rahastoyhtiön rahastoista.

Voit valita avullamme sijoituskohteet kiinnostavista rahastoista tai voit antaa varainhoitajamme tehdä työt yrityksesi puolesta valitsemalla esimerkiksi Varainhoitajan Parhaat -sijoitussalkut.

Sijoituskohteita voi vaihtaa kuusi kertaa vuodessa ilman kuluja ja mahdollisten myyntivoittojen verotusta.

Lue lisää sijoituskohteista

Kapitalisaatiosopimuksen verotus

Kapitalisaatiosopimusta ei kohdella yrityksen kirjanpidossa tai verotuksessa vakuutuksena vaan yrityksen tekemänä sijoituksena, johon maksettuja maksuja ei voi vähentää verotuksessa.

Osakeyhtiöissä ja osuuskunnissa kapitalisaatiosopimukset lasketaan yrityksen nettovarallisuuteen samojen sääntöjen mukaan kuin muutkin yrityksen tekemät sijoitukset. Vain elinkeinotoimintaan kuuluvat varat otetaan huomioon henkilöyhtiön nettovarallisuuslaskelmassa.

Kapitalisaatiosopimuksen tuotto on yritykselle veronalaista tuloa. Tuotto voidaan kirjata rahoitustuottoihin.

Mikäli henkilöyhtiön omistama kapitalisaatiosopimus katsottaisiin sen elinkeinotoimintaan kuuluvaksi, sopimuksen tuottoa verotettaisiin kuten henkilöyhtiön muutakin elinkeinotoiminnan tuloa.

Yleishyödylliset säätiöt ja yhdistykset sekä kunnat ja seurakunnat ovat verovelvollisia vain saamastaan elinkeinotulosta. Kapitalisaatiosopimus ei yleensä kuulu niiden elinkeinotoimintaan, joten sen tuotto on tällöin kokonaisuudessaan verovapaata.

Mikäli kapitalisaatiosopimus on sopimuksen päättyessä tai kokonaan takaisinostettaessa tappiolla, EVL:n mukaan lopulliseksi todettu rahoitusomaisuuden arvonalentuminen on elinkeinotoiminnassa vähennyskelpoinen menetys.

Kapitalisaatiovakuutuksen myöntää Sp-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Säästöpankki toimii.

Lisätiedot:

Kapitalisaatiosopimus Tuoteseloste
Kapitalisaatiosopimus Vakuutusehdot
Kapitalisaatiosopimus Hinnat


Avaintietoasiakirja - Kapitalisaatiosopimus
Avaintietoesite - Varainhoitajan Parhaat Korkopainoinen
Avaintietoesite - Varainhoitajan Parhaat Tasapainoinen
Avaintietoesite - Varainhoitajan Parhaat Tuottohakuinen

 

Lue myös

Ryhmäeläkevakuutus

Ryhmäeläkevakuutus antaa yritykselle tehokkaan tavan sitouttaa tai palkita henkilöstöä. Sopimukseen sisältyy henkivakuutus sekä pysyvän työkyvyttömyyden turva.

Varainhoitokapitalisaatio

Varainhoitokapitalisaatio on edullinen ja vaivaton tapa hoitaa yrityksesi varallisuutta ammattimaisesti, valitun tuottotavoitteen ja riskinkantokyvyn mukaisesti.

Hinnaston saat näkyviin, kun kirjoitat kenttään paikkakunnan ja valitset haluamasi listalta.

Valitsemasi konttori

Vaihda konttoria
Palvelemme asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8–20 ja la klo 10–14