Kiinteä korko yrityslainalle

Suojaa yrityksesi laina korkojen nousun varalta. Kiinteällä korolla varmistat yrityksesi lainan korkotason ja saat ennakoitavuutta yrityksesi toimintaan.

Voit valita yrityksesi lainaan kiinteän koron joko koko lainalle tai sen osalle. Tällöin rahoitustarpeesta muodostetaan kaksi lainaa, joissa toisessa on kiinteä korko ja toisessa vaihtuva korko. Näin korkoriskiä voidaan jakaa kiinteäkorkoisen lainan ja vaihtuvakorkoisen lainan välillä.

Kiinteän koron avulla kuukausittaiset korkomenot eivät tule yllätyksenä. Yrityksesi lainan korkoprosentti pysyy samana koko sovitun jakson ajan riippumatta siitä, kuinka paljon markkinakorot muuttuvat.  

Kiinteä korko määräajaksi

Kiinteä korko voidaan liittää joko uuteen tai jo olemassa olevaan yrityslainaan ja se voi olla pituudeltaan 3, 5 tai 10 vuotta. Lainan korko muutetaan kiinteän korkojakson päättyessä lainaneuvotteluissa sovittuun vaihtuvaan viitekorkoon. Tähän viitekorkoon lisätään asiakaskohtainen marginaali. Yrityksesi lainaan voidaan myös korkojakson päättyessä neuvotella mahdollisesti uusi kiinteän koron jakso. 

Lopullinen kiinteä korko määritellään aina laina-asiakirjojen allekirjoituspäivänä.

Mikäli yrityksesi haluaa maksaa kiinteäkorkoiseen lainaan ylimääräisen lyhennyksen, vaihtaa kiinteän koron vaihtuvaan korkoon tai maksaa koko lainan pois, pankilla on oikeus periä siitä korvaus. 

Vaihtoehtona myös korkoputki 

Yrityksesi laina voidaan suojata korkojen nousun varalta myös korkoputken avulla. Korkoputki määrittää lainalle enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentit. 


Tahdotko suojata yrityksesi lainan korkojen nousun varalta? Jätä yhteydenottopyyntö, niin hoidetaan asia kuntoon.