Korkoputki

Tahdotko turvata yrityksesi lainan korkojen nousulta? Valitse lainalle korkoputki, niin tiedät ennakkoon enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentit.

Korkoputki turvaa yrityksesi lainan korkotason muutoksilta. Korkoputken pituus voi olla 5, 7 tai 10 vuotta, jolloin lainalla on määritellyt enimmäis- ja vähimmäiskorkoprosentin rajat. Tästä muodostuu korkoputki, jonka sisällä yrityksesi lainan korko voi liikkua. Korkoputken voi myös sopia alkamaan vuoden tai kahden vuoden kuluttua lainan nostohetkestä. 

Korkoputken periaate

Korkoputkessa lainan korkosidonnaisuutena käytetään 6kk:n tai 12 kk:n euribor-korkoa ja siihen lisätään pankin kanssa neuvoteltu marginaali. Lainan korko ei tule nousemaan yli neuvotellun enimmäiskoron tai laskemaan alle vähimmäiskoron lainan koron tarkistusajankohtana. 

Korkoputki voidaan liittää uuteen tai jo olemassa olevaan yrityslainaan. Lopulliset korkoputken ala- ja ylärajat määritellään aina laina-asiakirjojen allekirjoituspäivänä. 

Tutustu myös kiinteään korkoon

Yritysesi lainaan voi valita myös kiinteän koron. Kiinteä korko pysyy samana koko sovitun ajan, jolloin pystyt ennakoimaan korkokulut etukäteen. 


Tahdotko suojata yrityksesi lainan korkojen nousun varalta? Jätä yhteydenottopyyntö, niin hoidetaan asia kuntoon.