Försäkringar

Skaffa försäkringar via webbtjänsten lätt och smidigt via webbtjänsten. Tjänsten erbjuds av vår partner Suomen Vahinkovakuutus Oy.

Vilka försäkringar behöver du egentligen? 

Känns det svårt att hitta den rätta försäkringslösningen för dig? Oroa dig inte. Vi har fyra frågor som hjälper dig att hitta de försäkringar som just du behöver. 

1. Hur ser din livssituation ut?

Ta först fram papper och penna för att kartlägga dina försäkringsbehov. Börja med att skriva ner några centrala observationer om din livssituation: vilka som ingår i ditt hushåll, vad du har för egendom och hur din livsstil ser ut i allmänna drag. 

Dessa svar visar dig på ett överskådligt sätt vilken typ av försäkringar som du kan behöva. Har du till exempel barn i ditt hushåll kan en hemförsäkring som omfattar ditt lösöre göra större nytta än den skulle göra i ett hushåll med enbart vuxna där man inte hanterar mobila enheter med kladdiga fingrar. Om du reser ofta är en kontinuerlig reseförsäkring sannolikt det förmånligaste alternativet för dig. Äger du en splitterny bil vill du förmodligen ha en så omfattande kaskoförsäkring som möjligt – och så vidare. 

2. Vilka försäkringar måste man ha? 

Det finns egentligen bara en obligatorisk försäkring – trafikförsäkringen. Trafikförsäkringen är enligt lagen obligatorisk när man äger ett motorfordon som används i trafiken. Kaskoförsäkringar för fordon är däremot frivilliga. Du kan teckna en kaskoförsäkring när du vill skydda ditt fordon mot skador. Frivilliga försäkringar är en bra idé även om lagen inte kräver att man tecknar några.

3. Vilka frivilliga försäkringar behöver du?

Nästan alla vill skydda sig själva eller sin egendom med hjälp av frivilliga försäkringar. Ditt behov av försäkringar beror på din livssituation och dina behov. 
Riskscenarier är ett bra sätt att kartlägga försäkringsbehovet. Du kan exempelvis fundera på de ekonomiska utmaningar som du möter om ditt hem brinner ner, eller om du orsakar en trafikolycka där din bil blir skrotfärdig. Eller om du ramlar när det är halt och bryter armen, hur snabbt vill du få vård – och var? Om du inte tycker att det är meningsfullt att ta risker bör du anpassa ditt försäkringsskydd därefter. 

Om du sparar in på försäkringar kan det i slutändan kosta mer än ett fullgott försäkringsskydd. Istället för att stirra sig blind på kostnaden bör man fördjupa sig i det skydd som försäkringen ger och bara betala för det mest prisvärda skyddet.  

4. Vill du ha experthjälp?

Det är klokt att fastställa vilket försäkringsskydd man faktiskt behöver – du sparar pengar samtidigt som du skyddar hörnstenarna i ditt liv. 
Det är en bra idé att då och då diskutera sitt försäkringsskydd med en expert för att se till att skyddet motsvarar ens behov och att man bara betalar för det som man faktiskt behöver. Vi på Sparbanken försäkringar hjälper dig gärna att hitta det rätta försäkringsskyddet för just dig. Du hittar våra kontaktuppgifter på webbsidan för Sparbanken försäkringar. 

Dessutom får du som kund hos Sparbanken 20 % rabatt på alla frivilliga Sparbanken-försäkringar som du tecknar på nätet. *

*Rabatten avser försäkringspremien för 1:a året. Rabatten gäller inte för trafikförsäkringar, tidsbegränsade reseförsäkringar eller redan tecknade försäkringsavtal. 

 
...