• Goda gärningar

    Röstningstiden för kampanjen Goda gärningar 2023 är över. Tack till alla som föreslog och röstade på Goda gärningar, tack till de lokala välgörarna – Låt oss göra Finland till en bättre plats tillsammans!
Sparbankens varumärke bild.

Röstning för kampanjen har avslutats. Alla objekt som fick förslag till donationer och antalet röster skickas till lokala Sparbankerna för beslutsfattande. Följ oss – vi informerar om donationer på våra kanaler under hela året.

Vad handlar Goda gärningar om?

  • Goda gärningar är Sparbanksgruppens årliga kampanj som stödjer bland annat lokala idrotts- och hobbyklubbar, ungdomsverksamhet och andra goda aktiviteter runtom i Finland.
  • Vi har valt ekonomiskt välfärd som tema för år 2023,och vi vill i synnerhet investera i välfärd för barn och ungdomar.
  • Goda gärningar-omröstningen, som alltid ordnas i början av året, uppmuntrar till lokal aktivitet: berätta för oss vilket mål som du tycker förtjänar stöd. Vi hoppas få förslag som i synnerhet främjar välbefinnandet för barn och ungdomar. Alla förslag kommer att beaktas när beslut fattas.
  • Goda gärningar är kärnan i 200-åriga Sparbankens verksamhet: vi vill hjälpa finländare lokalt.
  • År 2022 donerades ett rekordhögt belopp på 1,5 miljoner euro till över 500 mottagare.

Läs mer om vår ansvarsfullhet och läs vår ansvarsrapport.

 

Här finns exempel på mål som fått donationer under tidigare år:

Intressant just nu

Säästöpankin brändikuva

Goda gärningar från årens lopp

Via våra donationsobjekt har vi fått bevittna otaliga större och mindre berättelser landet runt. Berättelser som vi vill dela med alla.