Jouluksi valmista – Saara ja Petteri saivat lainaa ensiasunnon ostoon Säästöpankista

Saara ja Petteri ostivat ensiasuntonsa ja saivat apua Säästöpankilta. “Kun kilpailutimme asuntolainoja, oma silloinen pankkimme, jonka asiakkaita olimme olleet noin 30 vuotta, ei aluksi edes tarjonnut meille asuntolainaa”, muistelee Saara, 32.

Säästöpankin brändikuva

Ensiasunnon ostajalle monet ostamiseen liittyvät termit sekä prosessit voivat olla vieraita ja aiheuttaa hämmennystä. Sen tietävät myös valtionhallinnon virastossa työskentelevä Saara, 32, ja rakennusalalla työskentelevä Petteri, 32, jotka ostivat vuosi sitten ensimmäisen oman asuntonsa.

He asuvat nyt Salossa vuonna 1974 rakennetussa omakotitalossa koiransa Lempin kanssa. 

Kun päätös asunnonhankinnasta syntyi, seuraavaksi oli luvassa asuntolainojen kilpailutus, jolloin Säästöpankki astui mukaan kuvioihin.

- Kun kilpailutimme asuntolainoja, oma silloinen pankkimme, jonka asiakkaita olimme olleet noin 30 vuotta, ei aluksi edes tarjonnut meille asuntolainaa, koska meillä ei ollut tarpeeksi omaa pääomaa säästössä. Toinen pankki taas tarjosi lainaa, mutta ehdotti joko kerrostalo- tai rivitaloasunnon ostamista pienempien riskien takia. Samanlaisia kokemuksia ja hankaluuksia oli myös ystäväpiirissämme asuntolainan hakemiseen liittyen, Saara muistelee. 

Pankin vaihto oli selkeä askel – palaset loksahtelivat paikoilleen

Pariskunta oli kuullut paikallisesta Säästöpankista hyvää, ja he olivat sinne yhteydessä asuntolaina-asiassa. 

- Kun Säästöpankista vastattiin yhteydenottopyyntöömme, alkoi pettymys hälventyä ja palaset loksahdella paikoilleen. Palvelu oli hyvää, ystävällistä, joustavaa ja asiakaslähtöistä. Juuri sellaista, mitä me arvostamme, pari kertoo tuntemuksiaan. 
Myöhemmin Saaran ja Petterin oma pankki olisi tarjonnut sittenkin lainaa.

- Säästöpankki oli jo tehnyt vaikutuksen ja tarjonnut lisäksi lainaa hyvin ehdoin, joten päädyimme vaihtamaan pankkia, he kiteyttävät.

Pankki tuki ensimmäisestä yhteydenotosta asunnon kaupantekoon saakka 
Saara ja Petteri kertovat, että kaipasivat tukea asuntolaina- sekä ostoprosessiin. 

- Ensiasunnon ostajina koko prosessi ja monet termit olivat vieraita. Asiat selitettiin meille juurta jaksain ja pankin virkailija oli mukana talon ostossa aivan ensimmäisestä yhteydenotosta kauppojen tekoon saakka. 

Omanlainen asunto varmistui remonttilainan avulla

Jokaisella on omat mieltymyksensä sen suhteen, miltä täydellinen asunto näyttää. Siksi Saara ja Petterikin halusivat panostaa heti oston jälkeen siihen, että asunto remontoitaisiin heidän mielensä mukaan. He päättivät asuntolainan lisäksi ottaa remonttilainan.

- Lähes koko talo saatiin remontoitua. Lisäksi pankki tarjosi lyhennysvapaata asuntolainaan muutaman ensimmäisen kuukauden ajaksi, kun asuimme vielä vuokralla ja teimme remonttia, Petteri kertoo. 

Apua remontointiin pari sai Petterin isältä, joka auttoi paljon muiden sukulaisten ja ystävien lisäksi. 

- Säästimme tekemällä itse kyllä kymmeniä tuhansia euroja. Remontti meni hyvin ja saatiin maaliin ilman suurempia yllätyksiä, he kertovat. 

Remontointiin suurimman haasteen loi kiireinen arki

Suurimman haasteen remontoinnin toteutukseen toi kiireinen arki. Päivät kuluivat töissä ja iltapuhdettakin löytyi. 

- Molemmat meistä opiskelevat myös kokopäivätyön lisäksi iltaisin. On ollut välillä vaikeaa löytää aikaa ja energiaa viimeisille silauksille, mutta enää on oikeastaan kesken vain sauna, ja sekin toivottavasti valmistuu nyt jouluksi, Saara pohtii. 

Koti on nyt viittä vaille valmis - ja tulevaisuus näyttää hyvältä 

Nyt kun Saaran ja Petterin remontti on lähes valmis, tulevaisuus näyttää hyvältä. 

- Meillä on aivan ihan koti, joka ei lähitulevaisuudessa remontteja kaipaa. Saimme myös talon melko edullisesti, joten kuukausittaiset asumiskulumme eivät kauheasti vuokralla olleen rivitalokolmion kuluja suuremmat ole, pariskunta kertoo. 

Saaran ja Petterin vinkit ensiasuntoa suunnitteleville 

  1. Unelmoimalla ei tule valmista, tartu rohkeasti toimeen.  
  2. Remontoimalla itse voit säästää suuria summia ja saada juuri omannäköisen kodin 
  3. Asuntolaina kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa.

Ensimmäinen oma asunto kiikarissa? Tilaa vinkkimme ensiasunnon ostajalle sähköpostiisi tai kysy asuntolainatarjous Säästöpankista.

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista