Yksityispankkiiri kertoo, mitkä kolme ominaisuutta ovat eduksi sijoittamista harkitsevalle

Yksityispankkiiri Tiina Uusivirta on paljasjalkainen porilainen. Nuoruudessaan hän tienasi farkkurahoja muiden muassa silloisen Sokos Marketin kassalla. Sittemmin hän on kartuttanut kolmenkymmenen vuoden kokemuksen pankkialalta.

Säästöpankin brändikuva
Inflaatio nakertaa tavallisten talletustilien voimaa. Siksi raha kannattaa laittaa töihin, Tiina Uusivirta muistuttaa.

Ominaisuus 1: Tahtova – Voit saada sen, minkä tahdot

Uusivirta palvelee kaikkia satakuntalaisia yksityishenkilöitä, yrityksiä ja yhteisöjä, joille on kertynyt varallisuutta. Heitä, jotka haluavat laittaa rahan töihin eli tuottamaan.

Sijoittaminen ei ole ikä- tai sukupuolisidonnaista. Sen sijaan sijoittajalle on eduksi olla tahtova. Hän ei elä kädestä suuhun. Taloudenhoito ei ole hänelle yhdentekevää. Hän haluaa varautua hyviin päiviin ja hakee tuottoa jo kertyneelle omaisuudelle.

– En mielelläni lähtisi antamaan mitään tiettyä summaa, minkä verran varallisuutta pitäisi olla säästettynä. On toki eri asia lähteä hajauttamaan kymppitonnia kuin vaikkapa kolmeasataa tuhatta euroa, Tiina pohtii.

Sukanvarressa rahojaan pitävä voi pettyä

Inflaatio nakertaa tavallisten talletustilien ostovoimaa, sillä niiden korot ovat historiallisen matalat. Sukanvarressa tai talletustilillä rahoja pitävä saattaa pettyä huomatessaan, että samalla rahalla saa vähemmän tuotteita tai palveluita kuin aiemmin. Muun muassa siitä syystä raha kannattaa laittaa töihin.

Ominaisuus 2: Tavoitteellinen – Tehdään suunnitelma

Jotta tavoite voi toteutua, sille pitää tehdä aikaan sidottu suunnitelma. Vanha, hyvä neuvo sopii sijoittamiseenkin.

Tapaamisessa tai etäneuvottelussa Uusivirta ja asiakas keskustelevat lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteista. Mitä asiakas odottaa tulevalta vuodelta tai vaikkapa eläkepäiviltään.

Asiakassuhde perustuu luottamukseen. Mitä avoimemmin sijoittaja voi kertoa elämäntilanteestaan ja taloudestaan, sitä henkilökohtaisemman suunnitelman Uusivirta kykenee laatimaan.

– On hyvä esimerkiksi tietää, mihin omaisuuslajeihin asiakas on ennestään sijoittanut.

Ominaisuus 3. Pitkäjänteinen – Ota riski, jonka vatsahapposi kestävät

Politiikan käänteet, pandemiat, muutokset yleisessä taloustilanteessa…moni asia vaikuttaa pörssikurssien liikkeisiin. Sijoittaminen on kuitenkin ennen kaikkea pitkäjänteistä toimintaa ja omassa suunnitelmassa kannattaa pysyä markkinaliikkeistä huolimatta.

Sijoitusten hajauttaminen mahdollisimman laajasti, esimerkiksi osakkeisiin, korkopapereihin ja kiinteistöihin, madaltaa riskiä.

– On tärkeää, että asiakkaalla on tapaamisen jälkeen luottavainen tunne siitä, että tällä voidaan edetä.

Sijoittaminen voi olla kannanotto. Omaa arvomaailmaa vastaava sijoittaminen on tällä hetkellä pinnalla.

– Yksi hyvä vaihtoehto on Säästöpankki Ympäristö -erikoissijoitusrahasto. Jos tahtoo tukea suomalaista designia, voi sijoittaa vaikka Marimekkoon.

 

Kiinnostuitko Yksityispankista? Jätä yhteydenottopyyntö

Säästöpankki yksityispankki on private banking -palvelu, jonka asiakkaana saat mm. käyttöösi Inderesin osakeanalyysipalvelun ja voit itse perustaa oman osakesalkun, jota voit tarkastella, muuttaa ja kotiuttaa omatoimisesti. Mikäli kiinnostuit palvelustamme, jätä yhteydenottopyyntö

Artikkeli on alun perin julkaistu Satakunnan Kansassa 14.11.2020. Haastateltavana on Säästöpankkiiri Tiina Uusivirta Porista. Artikkelia on lyhennetty ja muokattu saastopankki.fi-sivustolle. 

Kategoriat
Säästäminen ja sijoittaminen

Ajankohtaista