Säästöpankki jakoi ennätyksellisen potin paikallisen hyvinvoinnin kasvattamiseksi ympäri Suomen – lasten ja nuorten hyvinvointi ja mielenterveys korostuivat lahjoituksissa

Tänä vuonna Säästöpankit ja Säästöpankkisäätiöt lahjoittivat yli 1,5 miljoonaa euroa yli 500 kohteeseen ympäri Suomen. Vuosittaisella Hyviä tekoja -kampanjalla Säästöpankki toteuttaa 200-vuotista missiotaan auttaa suomalaisia vaurastumaan. Säästöpankki jakaa joka vuosi merkittävän osan tuloksestaan paikallisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Tänä vuonna lahjoituksissa korostuivat lasten ja nuorten hyvinvointi. Lahjoituksia on tehty myös Ukrainan auttamiseksi.

Säästöpankin brändikuva

Kun Säästöpankki perustettiin vuonna 1822, sen tehtäväksi tuli yhteiskunnallisesti tärkeä missio: auttaa Suomen työteliästä kansaa vaurastumaan ja hoitamaan talouttaan paremmin. Sama missio jatkuu edelleen, ja Säästöpankit jakavat vuosittain merkittävän osan tuloksestaan paikallisen elinvoiman ja hyvinvoinnin tukemiseksi.

Tänä vuonna lahjoituksissa korostuivat lapsiperheiden ja nuorten hyvinvointi.

”Tämän vuoden Hyviä tekoja - kampanjan äänestystulokset paljastavat, että suomalaiset ovat huolissaan lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Olemme jakaneet suuren osan lahjoituksista lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi, ja tukea ovat saaneet muun muassa vähävaraiset lapsiperheet, lasten ja nuorten mielenterveys sekä lasten harrastukset kuten urheiluseurat”, Säästöpankin markkinointi- ja viestintäjohtaja Laine Spellman kommentoi.

Vuonna 2022 Säästöpankki lahjoitti ennätykselliset reilut 1,5 miljoonaa euroa yli 500 kohteeseen ympäri Suomen.

Vastuullisuusteot Säästöpankki-aatteen ytimessä

Säästöpankki järjestää vuosittain Hyviä tekoja -kampanjan, jossa paikalliset Säästöpankit päättävät lahjoituskohteensa paikallisten asukkaiden tekemien ehdotusten pohjalta.

”Meille on tärkeää pitää koko Suomi elinvoimaisena. Suurten ja yksittäisten lahjoitusten sijaan tuemme mieluummin useita merkityksellisiä paikallisia toimijoita ja hankkeita”, Spellman lisää.

Tänä vuonna Säästöpankki on myös lahjoittanut lähes 300 000 euroa Ukrainaan useiden avustusjärjestöjen (SPR, UNICEF, Pelastakaa Lapset ry, Lääkärit Ilman Rajoja) kautta.

Lisäksi paikalliset pankit ovat tehneet lahjoituksia omalla alueellaan toimiville järjestöille, jotka tukevat ukrainalaisten pakolaisten arkeen sopeutumista. Ukrainalaisia on autettu esimerkiksi polkupyörälahjoituksilla ja päivittäistavaroiden lahjakorteilla.

”Ukraina tarvitsee apuamme. Lahjoituksia tehdessä kannattaa kuitenkin muistaa tietty varovaisuus, sillä huijarit voivat pyrkiä käyttämään ihmisten auttamishalua hyväksi. Lahjoitukset kannattaa tehdä tunnettujen järjestöjen kautta ja mielellään Suomessa toimiville organisaatioille”, Spellman muistuttaa.

Lahjoitettujen varojen käytöstä tarkempaa tietoa järjestöjen sivuilta:

UNICEF: www.unicef.fi

Suomen Punainen Risti: www.punainenristi.fi

Pelastakaa Lapset ry: www.pelastakaalapset.fi

Lääkärit Ilman Rajoja: www.laakaritilmanrajoja.fi

Lisätiedot:

Laine Spellman, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Säästöpankkiliitto
+358 40 455 5562
laine.spellman@saastopankki.fi

Säästöpankkiryhmä on edistänyt yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia jo 200 vuoden ajan. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Säästöpankkiryhmän muodostavat paikalliset Säästöpankit ympäri Suomen sekä Säästöpankkikeskus. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista