Aito Säästöpankilla takana reippaan tekemisen ja iloisten asiakaskohtaamisten vuosi

Aito Säästöpankki kasvatti vuoden 2019 aikana niin asiakaskuntaansa kuin kannattavuuttaankin. Pankin tase kasvoi vuoden 2019 aikana prosentin, ollen vuoden lopussa 707,1 miljoonaa. Liikevoitto kipusi 6,6 miljoonaan, kasvaen 52 prosenttia. Luottokanta kasvoi 4,9 prosenttia ja asiakasvarat 8,6 prosenttia. Pankki sai 3 176 uutta asiakasta. Kasvaneet kehityspanostukset heijastuivat myös Aito Säästöpankin tulokseen, sillä Säästöpankkiryhmässä on meneillään ryhmän historian suurin hanke. Uusi, moderni peruspankkijärjestelmä mahdollistaa jatkossa uusien tuotteiden ja palvelujen tarjoamisen asiakkaille aiempaa nopeammin ja kustannustehokkaammin.

- Säästöpankkiiriemme määrätietoinen panostus asiakaskokemuksen laadun parantamiseen heijastui sekä tulokseen että asiakastyytyväisyyteen. Vuoden lopussa NPS-suositteluindeksimme oli lähes 80 ja Tampere Tänään –tutkimuksessa asiakaspalvelumme sai arvosanakseen 8,66. Teemme työtä asiakkaan hyväksi, suurella sydämellä. Työnilo välittyy hyvänä fiiliksenä myös asiakkaille, riemuitsee Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen.

Ainutlaatuisia kohtaamisia digissä ja kasvotusten

Pankin henkilöstömäärä kasvoi vuoden 2019 aikana kahdella, mikä tukee pankin tavoitetta rakentaa asiakkailleen markkinoiden paras yhdistelmä digitaalisia ja kasvotusten tapahtuvia palveluita.

- Asiakkaat tahtovat entistä parempia digitaalisia palveluja ja merkityksellisempiä asiakaskohtaamisia kasvotusten säästöpankkiiriemme kanssa. Tähän tahtoon meillä on mitä parhaimmat edellytykset vastata. Meillä on aikaa ottaa haltuun asiakkaan kokonaistalous ja esimerkiksi yritysasiakkaiden osalta hoidamme niin pk-yritysten, yrittäjän perheen kuin yrityksen työntekijöiden pankkiasiatkin. Henkilökohtaisen palvelun lisäksi tarjoamme monipuoliset työkalut arjen pankkiasioiden hoitoon. Viime vuonna julkaistu uusi mobiilipankki on kiilannut lyhyessä ajassa perinteisen verkkopankin ohi käyntikerroissa mitattuna, kertoo Ahonen tyytyväisenä.

Säästöpankkiryhmä on Suomen vanhin pankkiryhmä ja myös Aito Säästöpankilla on tyytyväisiä asiakkaita jo viidennessä sukupolvessa.

- Saimme viime vuonna 3 176 uutta asiakasta, joista suurin osa luotti kokonaistaloutensa valmentamisen säästöpankkiiriemme käsiin. Asuntolainakauppa kävi vauhdikkaasti, asuntolainakantamme kasvaessa 4,8 prosenttia. Rahastosijoittaminen varsinkin asuntolainan takaisinmaksun rinnalla kartutti suosiotaan, kasvua oli 31,2 prosenttia, valottaa Ahonen.

Moni uusi asiakas löytää tiensä Aito Säästöpankkiin tuttavan tai sukulaisen suosittelun perusteella.

- Juuremme Pirkanmaalla ulottuvat yli 140 vuoden päähän ja asiakkaidemme keskuudessa säästöpankkilaisuus periytyy sukupolvelta toiselle jo viidennessä polvessa, Ahonen iloitsee.

Hyviä tekoja yli 125 000 eurolla

Vuoden 2019 aikana Aito Säästöpankki tuki Pirkanmaan alueen elinvoimaisuutta ja hyvinvointia yli 125 000 eurolla yhdessä omistajasäätiöidensä, Ikaalisten ja Luopioisten Säästöpankkisäätiöiden kanssa. Lisäksi pankki tuki paikallisia urheilijalupauksia sekä lasten ja nuorten harrastustoimintaa konttoripaikkakunnilla.

- Pankkimme tekemä hyvä tulos mahdollistaa sen, että voimme laittaa hyvän kiertämään. Viime vuonna tukemiemme tahojen joukossa oli muun muassa eläintensuojeluun, ympäristötyöhön, mielenterveystyöhön, kiusattujen auttamiseen ja yhteisöllisyyden kasvattamiseen keskittyviä toimijoita, kertoo Ahonen.

Säästöpankkilakiin kirjattua perustehtäväänsä, säästäväisyyden edistämistä, Aito Säästöpankin säästöpankkiirit toteuttivat vierailemalla toisen asteen oppilaitoksissa kertomassa nuorille raha-asioista ja oman talouden hallinnasta. Pankki ja sen omistajasäätiöt mahdollistivat myös Tampereen Urheiluakatemian urheilijoille tarjottavan maksuttoman talousvalmennuksen.

Lisätietoja:

Pirkko Ahonen | toimitusjohtaja | pirkko.ahonen@saastopankki.fi | 050 407 0334 | @PankkiPirkko

Aito Säästöpankki toimii Pirkanmaan talousalueella palvellen asiakkaitaan 14 konttorissa 10 kunnan alueella. Kuulumme Säästöpankkiryhmään yhdessä 20 muun paikallisen säästöpankin kanssa. Edistämme yksilön ja yhteisön taloudellista hyvinvointia. Tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeudesta, asiantuntijuudesta ja intohimosta tehdä erinomaista asiakastyötä. Tarjoamme asiakkaillemme kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palveluja.  www.saastopankki.fi/aito

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista