Padasjoen Säästöpankkisäätiön Vuoden Helmi apuraha ensimmäistä kertaa Padasjoelle

Vuoden Helmi apurahan antaminen.

Padasjoen Säästöpankkisäätiön Vuoden Helmi apuraha myönnettiin tänä vuonna kolmelle aktiiviselle yhdistykselle Padasjoella.

Padasjoen kirkonkylän kyläyhdistys
Padasjoen Yritys
Padasjoen 4H- yhdistys

Jokainen yhdistys sai 2500 euron apurahan.

- Säätiömme historia juontaa Padasjoelle mutta toimimme laajasti Päijät-Hämeen alueella. Säätiön kannalta on hienoa, että tänä vuonna löysimme sopivat Vuoden Helmi kohteet Padasjoelta, ensimmäistä kertaa, toteaa Padasjoen Säästöpankkisäätiön hallituksen puheenjohtaja Jyrki Artjoki.

- Padasjoen kirkonkylän kyläyhdistys on aktiivinen toimija, joka toimii talkoovoimin kaikkien kuntalaisten, vapaa-ajanasukkaiden sekä matkailijoiden viihtyvyyden parantamiseksi. Olemme rakentaneet ja ylläpidämme monenlaisia aktiviteetteja esim. Kaunismäen uimaranta ja grillikota, Frisbeegolfrata Kullasvuoreen sekä koirapuisto keskustassa. Osallistumme erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja raivaamme risukoita yleisilmeen kohentamiseksi, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Aarto.

- Urheiluseura Padasjoen Yritys on perustettu 1907. Jäseniä seuralla on lähes 400. Seurassa on neljä aktiivisesti toimivaa jaostoa: yleisurheilu, hiihto, jalkapallo ja lentopallo. Seuran tarkoituksena on urheilun ja liikuntakasvatustyön edistäminen Padasjoella. Seuran jaostot järjestävät urheiluharjoituksia sekä kilpailuja. Yleisurheilujaosto järjestää lapsille ja nuorille kesäisin sarjakilpailuja ja laji-iltoja. Hiihtojaoston toiminta kohdistuu hiihtokouluihin ja sarjahiihtoihin vauvasta vaariin. Toiminta jatkuu heti syksyllä sauvarinteillä sekä ohjatuilla rullahiihtoharjoituksilla. Jalkapallo järjestää aikuisten jalkapallo ja salibandy toimintaa. Junnutoimintaa tuetaan yhteistyöllä kunnan kerhojen kanssa. Lentopallojaostolla on kesäisin biitsi- ja kesäturnauksia, toteaa hallituksen jäsen ja hiihtojaoston aktiivi Marju Salomaa.

Padasjoen 4H-yhdistys aktivoi nuoria yrittämään ja tarjoaa vuosittain kesätöitä yli kymmenelle nuorelle, jota Säästöpankkisäätiökin on ollut tukemassa. Vuoden Helmi apurahat hyödynnämme mm. nuorten kesätyöjaksoihin Liikennepuiston vieressä olevalle 4H Jädekiskalle. Syksyllä pyrimme mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan myös uusia kerhoja. Toimintamme pohjautuu erilaisten avustusten ja tukien varaan, vain niiden avulla voimme tarjota nuorille ja lapsille monipuolista harrastustoimintaa sekä tukea työelämän aloittamiseen ja yrittäjyyteen. Olemme tästä apurahasta todella kiitollisia, se on tänä vuonna ensiarvoisen tärkeää, sillä korona on rajoittanut myös meillä toimintaa etenkin kerhojen osalta. Rajallisen kerhotoiminnan vuoksi yhdistykselle ei ole kertynyt tuloakaan kerhotoiminnasta kuten normaalisti, kertoo toiminnanjohtaja Katri Suntela.

Padasjoen Säästöpankkisäätiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2007 on Helmi Säästöpankin pääomistaja.

Säätiön tarkoituksena on säästäväisyyden, taloudellisen kasvatuksen ja koulutuksen edistäminen Päijät-Hämeen alueella. Alueen elinvoimaisuuden, hyvinvoinnin ja taloudellisen kehityksen tukeminen sekä säästöpankkitoiminnan perinteen vaaliminen ja tallentaminen. Säätiön on viime vuosina myöntänyt avustuksia noin 50 000€ vuodessa.

Lisätietoja:

Padasjoen Säästöpankkisäätiö
Jyrki Artjoki, puheenjohtaja, 0400 546 669
Valtteri Simola, asiamies, 050 555 6827

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...