Yritystoiminta on vaakalaudalla, jos yrittäjä sairastuu vakavasti

Yritystoiminnan jatkuminen saattaa olla vaakalaudalla, jos yrittäjä sairastuu vakavasti. Lammin Säästöpankin yrityspankin pankkilakimies Eveliina Ahlsten kehottaa erityisesti yksinyrittäjiä laatimaan edunvalvontavaltakirjan. Siinä määritellään kuka hoitaa yrityksen asioita, jos yrittäjä itse ei siihen pysty.
 – Esimerkiksi yrittäjän ollessa toimintakyvytön, puoliso ei voi automaattisesti huolehtia yrityksen asioista. Maistraatti määrää edunvalvojan, mikäli edunvalvontavaltakirjaa ei ole tehty.

Kuka hoitaa yrityksesi asiat, jos sairastut vakavasti?

Ahlsten kertoo, että edunvalvontavaltakirja voidaan laatia myös niin, että vastuu yritystoiminnasta ja yrittäjän henkilökohtaisista asioista on jaettu eri henkilöille.
– Tärkeintä on, että edunvalvontavaltuutetuiksi nimeää henkilöt, joihin itse luottaa. Puoliso ei välttämättä tiedä yrityksen asioista yhtään mitään, joten senkin takia toimivallan eriyttäminen voi olla järkevää. Yritystoimintaa hoitamaan on hyvä nimittää esimerkiksi ystävä, joka tuntee yrityksen asiat.


Edunvalvontavaltakirja mahdollistaa asioiden hoitamisen ilman turhaa byrokratiaa. Se mahdollistaa esimerkiksi laskujen maksun, sopimusten allekirjoittamisen, omaisuuden myynnin ja lahjoitusten tekemisen.
– Edunvalvontavaltakirjalla varmistetaan, että asiat hoituvat myös jatkossa ja turvataan esimerkiksi perheen asemaa. Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta onneksi ikäviinkin asioihin voi varautua. Suosittelen laittamaan tärkeät paperit kuntoon asiantuntijan kanssa, niin ne ovat varmasti myös päteviä.

Avioehdolla suojaat yrityksesi

Pankkilakimies auttaa myös avioehtosopimuksen ja testamentin laatimisessa.  Lammin Säästöpankin asiakkaat tavoittavat Ahlstenin käteväst yrityspankin oman yhteyshenkilönsä kautta tai he voivat olla häneen suoraan yhteydessä.
– Minuun kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä, sillä harva on katunut papereiden tekemistä. Kun ne ovat valmiina, voi olla rauhallisin mielin siitä, että asiat hoituvat tahdotulla tavalla.

Pankkilakimies 
Eveliina Ahlsten
p. 040 847 0165

TAHDOTKO YRITTÄJÄN ILMAISEEN TALOUSSPARRAUKSEEN? Kutsu yrityspankki luoksesi

Kaikki yrittäjän puolesta – yksi yhteyshenkilö!

Lammin Säästöpankin yrityspankki palvelee kaikenkokoisia yrityksiä Keski-Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä ns. yhden luukun periaatteella. Jokaisella asiakkaalla on oma yhteyshenkilö, jonka tavoittaa helposti suorasta puhelinnumerosta ja sähköpostiosoitteesta. Oman yhteyshenkilön kautta yrittäjä tavoittaa pankin sijoitus- ja lakiasiantuntijat ja laajan kumppaniverkoston, joilta löytyy erilaisia ratkaisuja mm. vakuutuksiin, osamaksuihin ja rahoitukseen. Katso lisää!

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...