Länsi-Uudenmaan Säästöpankki jakaa lahjoituksia voittovaroistaan toimialueen paikkakunnilla

Samu Rouhe

Säästöpankit tahtovat vastuullisena toimijana jakaa vuosittain osan voittovaroistaan suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen. Länsi-Uudenmaan Säästöpankin toimitusjohtaja, Samu Rouhe kertoo, että pankki on perinteisesti lahjoittanut osan voitostaan toimialueellaan yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Suuri osa pankin voitosta jää omiin varoihin lakisääteisen vakavaraisuuden ylläpitämiseen ja puskuriksi tulevia investointeja varten. Voittovaroista maksetaan myös veroja. Lahjoitukset jaetaan vuorovuosin yhdistyksille ja järjestöille, jotka toimivat joko lasten ja nuorten, ikäihmisten tai ympäristön ja luonnon hyväksi. Nyt jaettavat vuoden 2020 voittovarat kohdistuivat lapsiin ja nuoriin. Tänäkin vuonna ideat lahjoituksiin tulivat pankin hallinnon henkilöiltä, toteaa Rouhe.

Lahjoituksilla halutaan erityisesti tukea paikallisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä hyvinvointia Koronan aiheuttaman poikkeusajan jälkeen. Voittovarojen saajina kuluvana vuonna on viisi yhdistystä.

Lahjoituskohteet ovat:

  • MLL Vihdin paikallisyhdistys ry. Nuorten syrjäytymisriskin ehkäisy ja jälkihoito. Lahjoitus 5000 €.
  • Hiiden Omaishoitajat ry. Nuoriin kohdistuvaan toimintaan. Lahjoitus 5000 €.
  • Karkkilan Latu. Kohde-ehdotuksena oli puuliiterin rakentaminen Lemmonvuoren laavulle. Lahjoitus 3000 €.
  • Virkkalan Tarmo ry. Nuorisotoimintaan. Lahjoitus 3500 €.
  • Mannerheimin lastensuojeluliiton Karjalohjan osasto ry. Rahat käytetään leikkikentän kiipeilytelineeseen ja lasten sirkustapahtumaan keväällä yhdessä Kehrän kanssa. Lahjoitus 3500 €.
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...