Itä-Pasila kasvattaa vetovoimaansa trendikkäänä asuinalueena

1970-luvulla rakennettu korkeiden kerrostalojen ja virastokeskittymien Itä-Pasila tarjoaa tänä päivänä mitä parhaimmat puitteet urbaaniin kaupunkiasumiseen. Ilmettään monin tavoin uudistanut ja vehreyttänyt kaupunginosa houkuttelee uutta kotia etsiviä puoleensa erinomaisilla palveluillaan ja kulkuyhteyksillään – sekä vielä toistaiseksi noin kolmanneksen ydinkeskustaa edullisemmilla neliöhinnoillaan. Alueen asuntojen kysyntä ja hintataso ovat kuitenkin nousussa.

Nainen vaaleanpunaisessa mekossaan tietää, mihin on menossa. Hän pitää kädessään isoa kohdemerkkiä.

– Kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Itä-Pasila kuuluu huomisen helmiin Helsingissä. Se on ollut asuinalueena vielä vähän aliarvostettu suhteessa moneen muuhun paikkaan Helsingissä, sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen

– Uudistukset katukuvassa ja Triplan valmistuminen ovat alkaneet jo näkyä alueen kiinnostavuudessa, sekä uutta kotia etsivien että asuntosijoittajien keskuudessa. Asuntomarkkinoiden näkökulmasta Itä-Pasilassa on paljon nousupotentiaalia, Rantanen jatkaa. 

– Alueen hintakehitys on ollut hyvää viime vuodet. Vanhojen asuntojen keskineliöhinta oli 5704 euroa vuonna 2019. Koronan takia hintavertailua tähän vuoteen ei voi tehdä, mutta vuodesta 2018 vuoteen 2019 hinnat nousivat alueella kolme prosenttia. 

Asuntosijoittajien kiinnostus Itä-Pasilaa kohtaan on herännyt

– Jos hakee arvonnousua asunnolta, tarjoaa Itä-Pasila hyviä mahdollisuuksia siihen, myös verrattuna moneen muuhun alueeseen Helsingissä, sanoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti. – Saat sieltä, aivan ydinkeskustan tuntumasta, pienen yksiön sijaan tilavan kaksion. Alueen arvo on urbaanina kaupunginosana nousussa ja sen vetovoima kasvaa koko ajan keskeisen sijainnin, erinomaisten palveluiden ja liikenneyhteyksien ansiosta.

– Itä-Pasila tarjoaa paljon houkuttelevia mahdollisuuksia myös sijoittajille. Sekin näkyy jo meillä siinä, että kysyntää riittää. Asunnon valinnassa on kuitenkin syytä olla tarkkana, sillä alueen monissa yhtiöissä on paljon korjausvelkaa, Jäntti jatkaa. – Ikävien yllätysten välttämiseksi yhtiön valinta kannattaakin tehdä yhdessä hyvän talouden kumppanin kanssa.

– Itä-Pasila voi hyvinkin olla muutaman vuoden kuluttua Helsingin halutuimpia alueita, Kallion ja Hermannin tapaan trendikäs kaupunginosa, josta asunnot viedään käsistä, toteaa Jukka Rantanen. – Vie kuitenkin vielä vähän aikaa, että koko ympäristö asettuu uomiinsa ja ihmiset tottuvat käyttämään uusia palveluja. Sitä kautta alueen brändi ja vetovoima vahvistuvat.

 

Ota yhteyttä, jos haluat keskustella kanssamme aiheesta lisää:

 

 
 Toimitusjohtaja, Sp-Koti Oy

 puh. 050 341 1391

 jukka.rantanen@spkoti.fi

 

Esa Jäntti Esa Jäntti

 Toimitusjohtaja, Nooa Säästöpankki Oy

 puh. 040 038 3348

 esa.jantti@saastopankki.fi

 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista