Nooa Säästöpankin hyviä tekoja – Järvenpään voimistelijat

Hyviä tekoja -äänestyksessä suomalaiset voivat äänestää paikallisia kohteita, joita haluavat tuettavan. Säästöpankki on ollut mukana rakentamassa suomalaisten yhteisöjen ja yksilöiden hyvinvointia jo perustamisestaan lähtien. Vuosien varrella olemmekin päässeet lahjoituskohteidemme kautta todistamaan lukuisia isompia ja pienempiä mahtavia tarinoita ja tekoja. Vuonna 2019 yksi lahjoitusten saajista oli Järvenpään Voimistelijat – kysyimme heiltä, miten hanke on edennyt ja mikä tilanne on tällä hetkellä.

Järvenpään voimistelijoiden rakennuttama liikuntahalli.
Kuva: Tomi Kajasviita.

Järvenpään voimistelijoiden hallituksen puheenjohtaja Raila Korjus kertoo, että Järvenpään kaupungissa on kouluissa ollut todella paljon sisäilmaongelmia ja kuusi koulua on purettu tai asetettu käyttökieltoon. Niiden tilalle on näinä vuosina rakennettu vasta yksi uusi tilalle. ”Tästä johtuen kaupungissamme on huutava pula liikuntatiloista. Järvenpään Voimistelijat yritti ratkaista tätä ongelmaa etsimällä sopivaa vuokratilaa, mutta lukuisista katselmuksista huolimatta sopivaa ei Järvenpäästä löytynyt. Sitten kuulimme, että Kristillinen koulu tarvitsee homeisen liikuntatilan tilalle uuden liikuntahallin sekä lisätilaa koulua varten. Lopulta päätimme, että Järvenpään Voimistelijat rakentaa liikuntahallin ja koulu keskittyy omien tarpeidensa rakentamiseen. Kaupunki suhtautui suopeasti tähän ja siitä se sitten lähti”, Raila kertoo.

”Aloitimme suunnittelut ja neuvottelut vuonna 2018, rakentamaan päästiin kesällä 2019 ja hallissa voimisteltiin ensimmäisen kerran heinäkuussa 2020.”

Tärkeä hanke huippu-urheilun ja terveyden näkökulmasta

Yksi tärkeä asia hallihankkeessa oli se, että hallilla ratkaistiin alueellamme olevaa liikuntatilaongelmaa. Toinen merkittävä tekijä oli se, että, saimme huippu-urheilun vaatiman kanveesiin hallille. Tällä investoinnilla pystytään ehkäisemään terveydellisiä riskejä niille voimistelijoille jotka harjoittelevat paljon ja tekevät lajille tyypillisiä hyppyjä ja akrobatialiikkeitä. Hanke oli siitä erityinen, että lahjoitusten lisäksi hankkeeseen osallistui myös satoja vapaaehtoisia, jotka vapaa-ajallaan rakensivat hallia.

Hyviä tekoja –lahjoituksella välineitä ja paremmat olosuhteet hallille

Nooa Säästöpankin Hyviä Tekoja -lahjoitus auttoi meitä hankkimaan hallille välineitä ja paremmat olosuhteet. Lahjoitus oli todella tärkeä ja ilman näitä euroja meiltä olisi jäänyt monta hallille olennaista välinettä hankkimatta. Olemme todella iloisia ja kiitollisia, että tällaisia järjestetään ja autetaan voittoa tavoittelemattomia yhdistyksiä heidän työssään auttaa nuoria valitsemaan hyvän koko elämänpituisen harrastuksen.

Korona-ajan liikunta 

Korona on kurittanut meitä todella paljon, kuten myös muita urheiluseuroja. Olemme pyrkineet toimimaan niillä keinoin, jotka rajoitukset huomioiden ovat olleet mahdollisia. Koulu on käyttänyt päivisin hallia liikuntatunneillaan ja voimistelijat iltaisin niiltä osin kun se on ollut mahdollista. Tilanne on vaatinut luovia ratkaisuja, joten korona-aikana on myös harrastettu ulkona sekä etäyhteyksien avulla. Harmillisesti korona-aika on vaikuttanut myös siihen, että monet nuoret sekä aikuiset ovat lopettaneet tai keskeyttäneet. Uskomme kuitenkin, että ensi syksynä päästään taas turvallisesti palaamaan normaaliin toimintaan!
 

Railan terveiset – osallistukaa hyviä tekoja äänestykseen!

”Toivottavasti mahdollisimman moni suomalainen yhdistys on löytänyt Säästöpankin Hyviä Tekoja -kampanjan ja saanut sitä kautta taloudellista apua tässä tärkeässä työssä mitä yhdistyksissä tehdään!

Pääset lukemaan lisää Hyviä tekoja äänestyksestä täältä. Äänestys on voimassa 31.3.2021 saakka.

Julkaistu

Ajankohtaista